Söndagslistan

Söndagslistan vecka 18

Då var det söndag igen! Jag sov tills jag vaknade själv. Vet du hur underbart det känns att inte känna det där behovet av att ställa klockan för att gå upp och plugga. Just nu räknar jag iskallt med att jag inte behöver läsa till en omtenta. Det problemet får jag ta sen om det kommer. Huvudet behöver verkligen få vila. Jag har kvar att förbereda mig inför opponering men jag tänker ta alla dom förberedelserna när jag vet att arbetet är helt klart och godkänt.

Känsla: Veckan startade inte kul alls med sjukdom. En enorm trötthet har följt efter det men jag börjar att bli piggare.

Väder: Vårens första riktigt varma vecka har jag fått njuta av. Iallafall andra halvan av veckan. På jobbet går jag nu barbent. Det är perfekt att gå med vinterbleka ben nu ju för alla har vita ben. Värre sen mitt i sommaren när alla istället är knallbruna. Jag har svårt att bli riktigt brun om benen men lite färg får jag.

Mina positiva från veckan:

 • jag är nu instruktör i hjärt-och lungräddning. Det känns kul, spännande och utmanande.
 • jag är glad att sjukdomen inte blev långvarig.
 • att det har varit soligt och varmt.
 • det var skoj att vara ute och titta på fotboll i fredags.
 • köpt min examensoutfit. Det kommer bli så fint!

Bilder från veckan: Blommor i mängder, fotboll, bilder från min kurs i fredags och god efterrätt.

Veckans köp: Min examensoutfit är klar. Tänkte mig först en fin klänning men det blir i stället något blått och något vitt och ”spetsigt”. Har testat kombon och det kommer bli superfint. Precis som jag trodde men var lite osäker på. Bild får du framöver. Tänkte hålla lite på det.

Träning: Veckan började med maginfluensa och en trötthet efter det. Men jag har fått till en lufsrunda i skogen och två promenader. Varav en i bara tio minuter.

Lärdom: Ibland är det bättre att hålla tyst fast man tycker att man har rätt…..

Veckans osmakliga: Att som Underbara Clara lägga ut om lidandet i Gaza och sedan följa upp med en story om att ”allt är förlåtet”. Du kanske tycker jag överreagerar men jag tyckte inte att det kändes bra i magen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Söndagslistan vecka 18

 1. Här har det också varit fint väder – men inte speciellt varmt faktiskt! Det beror på att det har blåst en del och sen igår när det äntligen hade lugnat ner sig bad jag Rolle att ställa ut min trädgårdspall och min vagn med skräpkorg och verktygsväska. Gick – staplade – sen ut och satt mig vid den skräpigaste av 8 stycken pallkragar för att börja rensa.
  Jag kom halvvägs, men hela tiden kände jag att pallen lutade framåt så jag bestämde mig för att flytta den. MEN…inte kom jag upp inte! Så där satt jag, gled sakta mot pallkragen och såg förmodligen skräckslagen ut. (Har ju ramlat av en annan halare pall för ett år sen – då tog det över en timme innan jag kom upp med hjälp av 2 ekstabor som Rolle stannade på vägen utanför.)
  Jag ropade på Rolle som var inne och inte hade sina hörapparater på sig (typiskt), men till slut hörde han mina skrik på hjälp och kom ut. När jag fick ta hans hand så kunde jag själv dra mig upp till stående – men då hade jag deppat ihop totalt. Tårarna rann och jag tyckte enormt synd om mig själv, så det var bara att gå in och sätta sig framför TV´n. Nu får min händiga gubbe fixa en ny lite högre pall innan jag gör nästa trädgårdsförsök…
  KRAM-Susie

  1. Men fy vilken upplevelse. Inte kul alls ju att hamna i en situation som man inte kan ta sig ur alls. Vad bra att Rolle till slut hörde att du behövde hjälp.

 2. Du är en otroligt duktig fotograf, men det ag jag troligen sagt förut.
  Collaget är helt underbart, just mixen av olika motiv är en riktigt höjdare.
  Har sett namnet ”Underbara Clara” på fler bloggar. Nu gick jag in på hennes blogg. Inte riktigt mitt stuk måste jag medge.

  Just nu är det nog alla som ser ut som blekfisar, men under den gångna veckan har jag fått liiiite färg, till och med på benen. Du går ju i shorts/korta leggings, vilket jag inte så jag förstår precis vad du menar:-)

  1. Vet du att jag blev lite orimligt glad över att du inte gillade Claras blogg. Det betyder alltså att du tycker att min blogg är bättre. Iallafall lite…. Kanske?

 3. Grattis till att du är färdig hjärt/lung-räddare!
  Så mycket fina blomster du bjuder på 🙂
  Skönt att du inte var långvarigt sjuk så du kunde njuta av det fina vädret, det har verkligen varit försmak på sommaren här också.

 4. Hoppas du slipper tenta om då men du tycks ju nästan veta att det gick ”bra”, den känslan brukar ju vara ett tecken på att det gått igenom.
  HLR är väldigt viktigt, inte bara en gång utan upprepning på upprepning, det måste ju sitta i ryggmärgen allt det där om behovet skulle uppstå.
  Kymigt med influensan där, inte optimalt alls och dessutom jävligt jobbigt, skönt att det gick över.

  Tackar för fina bilder, ha en fin Söndag. 🙂

  1. Jag slipper göra omtenta. Är godkänd. 🙂 Det är jätteviktigt att repetera. är så lätt att glömma bort. Det viktigaste att komma ihåg med medvetande och andning. Medvetslös utan egen andning –> starta HLR.

 5. låter som en fin färg och att ha tillsammans med spets, det kommer nog vara finfint. Samt jag har också svårt att få färg på benen. Armar, nacke, hals där är jag alltid mer färgad, men ja det är ju så. Jag rukar smörja mig med Ida Wargs produkter för att känna mig mer färgad.

Lämna ett svar