Min vardag - Träning

Hoppa på tåget: vårblomma

Jag dividerade med mig själv bra länge innan jag till slut kom ut för min löprunda/lufs. Tänkte springa på löpbandet men då visste jag att det skulle bli svårt att vara med på Åkes ”hoppa på tåget” som den här veckan handlar om vårblommor. Förutom tussilago så är vitsippor det ultimata vårtecknet. Att fota vitsippor gav mig några vilopauser och hade jag sprungit på löpbandet hade jag inte fått någon sol på nosen. Man får inte vara dum inte.

Jag längtar tillbaka till den Hanna som inte behövde kämpa så dant på en ”lufsig” runda i skogen. Jag ska inte vara hård mot mig själv just idag eftersom jag precis varit sjuk. Men längta kan man alltid göra. Jag är stolt över mig själv att latmasken till slut inte gick segrande ur den här kampen. Det blev fyra lufsiga kilometer och så gick jag sista biten hem. Det var riktigt varmt ute, kändes verkligen som sommar.

Fler vitsippor! I skogen blev det lite mer än ett varv och sedan tog jag vägen genom fårhagen. Har bott i området i tolv år men aldrig gått genom fårhagen….

Och där kom jag! I min typ tio år gamla outfit från HM. Nej här slängs inga träningskläder så länge de inte gått sönder vill säga.

Mer fårhage, årets första gullviva och någon blå blomma som påminner om blåsippa men det tror jag inte att det är.

Sist men inte minst så står vårt körsbärsträd i full blom. Äter aldrig körsbären men jag njuter varje år av blomstrerna.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

23 Comments on “Hoppa på tåget: vårblomma

 1. Härliga bilder 🙂 ”Vintergröna” heter den vackert blå blomman som påminner om blåsippa.
  Det finns så många vackra vårblommor. Det går inte att välja en favorit. Men snart kommer även Förgätmigej som nog ändå är lite av en favorit. De är så små och oansenliga och har ett så vackert namn. Tittar man riktigt nära så är de väldigt vackra också. Härligt blå med en liten sol i mitten.

 2. WOW Vilka bilder 🙂 Snyggt där i skuggan i skogen med de vita sipporna 🙂 Synd att jag inte hade tävling på det. och titta där kom ju Hanna fram också 🙂 Trevligt att du bidrar och tack för länken 🙂 Du får ha en fin och lugn söndag.

 3. Så många vackra vitsippor du fotade. Det är så vackert att dom blommar nu, och i så rikliga mängder också.
  Jag tycker att det är starkt att du ens orkar lufsspringa när du precis har varit sjuk. I samma läge brukar jag få nöja mig med en flåsande promenad.
  Jag kastar heller inga träningskläder som inte är trasiga, och det gäller nog alla mina kläder. Det känns fel helt enkelt, så jag har många kläder som är väldigt gamla:)

  1. Kände ju att jag behövde komma igång med löpningen lite raskt eftersom jag hade en match att döma och jag ville inte att den skulle vara det första efter sjukdom.

 4. Precis som jag ”skyltar” du med vitsippsskog, visst är det ljuvligt….gullvivor är fridlysta här i Närke, men vi har fått med oss från Östergötland å planterat i trädgården…
  Trevlig helg!

 5. Så många vackra blommor du hittar, Jag fann de första vitsipporna idag o de var inte många men så glädjande. Har ingen vitsippsskog i närheten efter flytten för ett år sedan så man får vara glad åt det lilla. Körsbärsträd har vi inte heller, har inte sett i hela Falun tror jag. Jag tycker nog att du ibland är lite hård mot dig själv, du gör så gott du orkar och kan och det är inte fy skam! Ha en skön söndag

 6. Ja visst är det bra om man har något att göra när man har svårt att ta sig ut. Jag hade svårt att ta mig ut idag men ville ta en punkt på hitta ut uppsala så det blev en liten promenad

 7. Bra lufsat!!! Visst har det sina födelar med att delta i olika teman. Ofta tvingar dom ju ut en, vilket är liga bra det. Din outfit ser absolut inte ut att 1. vara så gammal och 2. vara köpt hos H&M. Outfiten är ju hur snygg som helst.
  Hoppas du kommer ut på en löprunda imorgon med, eller så kanske dömer du en match i en lägre division;-)

  1. Det har definitivt fördelar. Min match som jag skulle ha blev inställd men jag fick en annan istället. Ska ut på vischan till en plan jag aldrig varit så det ska bli kul.

 8. Varför dividerar man ibland med sig själv så mycket så man blir tokig på sig själv 😊.
  Härligt att du vann över latmasken 👏🏻å hitta fina blommor på vägen som du fota & pausa löp turen för 🌺🌸.
  Jag använder med mina träningskläder tills dem går sönder.
  Det känns ju så jäkla underbart efteråt när man har gjort det som man dividera med sig själv om. Du ska vara nöjd! 😊
  Någon gång ska vara den första. Jag har än inte suttit under vårt äppleträd när det är en het sommar dag. För att få skugga & svalka. Kanske händer i sommar 😊.
  Körsbärs blommor är Såå fina 🌸

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar