Söndagslistan

Söndagslistan vecka 23

Känsla: Jag behöver verkligen semester och nu är det bara två pass kvar. Det ser jag verkligen fram mot att få ladda mina batterier och tanka ny energi. Energinivån är någonstans nere i skosulorna… Känslorna har varit på utsidan

Väder: Det har inte kommit en droppe regn men det behöver verkligen komma mycket regn. Sol på dagarna och regn på nätterna hade varit perfekt. Det bästa av två världar liksom.

Veckans träning: Nu när jag ska skriva min sammanfattning för veckan så känns det som att jag inte tagit ett löpsteg. Det har bara blivit ett löppass den här veckan. Utöver det så har jag cyklat till och från jobbet en dag och tränat pilates en timme med Linnea. Om inget oförutsätt inträffar så ska jag ut och döma fotboll idag.

Något som jag tänkt i veckan: Skolan är verkligen inte anpassad efter de barn som har svårigheter och som inte ser saker och ting på samma sätt. Det gör mig ledsen och känslan av att skolan inte är för alla är stark.

Något som gjort mig arg: Region Östergötland la 132 miljoner kronor på hyrpersonal under årets första tre månader. 132 miljoner, smaka på den. Jag blir så provocerad av det faktum att regionen lägger den typen av pengar på hyrpersonal men har samtidigt inte ”råd” att höja grundlönen. Det är en tankevurpa utan dess like. Med tanke på de ofantliga summorna som de lägger på hyrpersonal tror jag att de skulle spara pengar på att ha egen personal men med bättre grundlön.

Något annat som gjort mig arg: Att Lena Hallengren bemöter saklig kritik med att radera kommentarerna. Att som politiker inte kunna ta diskussionen även om det är obekvämt är inget annat än fegt. Jag förstår att kommentarer som är rena påhopp plockas bort men jag har läst kommentarsfältet och majoriteten av kommentarerna som är borttagna är inte påhopp. Hur kan man som politiker ha mage till att inte ta sitt ansvar och iallafall lyssna.

Mina positiva från veckan:

 • Imorgon inleds sommarlovsveckan. Bara två pass kvar och sedan får jag min efterlängtade ledighet.
 • Kul att vara på fotboll tillsammans med Rickard, J och J och en annan domarkollega. Det var en riktigt trevlig kväll.
 • Härligt att kunna cykla till jobbet. Egentligen så gillar jag det när det är bra förutsättningar som det var i veckan.
 • Bra pilatespass med Linnea.

Veckans minus:

 • Att jag har haft ont i höfterna hela veckan.

Bilder från veckan: Nu kommer den där tiden när jag kommer lägga upp massor med bilder på mina pioner. Vad gäller trädgården så är det mitt bästa köp. Så mycket glädje de skänker!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Söndagslistan vecka 23

 1. Det är mycket intressant, det där med hur man uppfattar kommentarer utifrån hur man klarar att hantera kritik. Jag har alltid varit mycket dålig på att ta emot sådan, mest den där som gör ont, men även om någon gett mig positiv feedback. När man innehar ett officiellt uppdrag är det ytterst viktigt att klara av steget från individ till representant av något större. Därmed ska till exempel hot tas på större allvar, medan lite gnäll får viftas undan. När det kommer till saklig kritik, som den från det här upproret, är det dock tjänstefel att inte ens beröra denna utan gömma den. Det är synd att debattklimatet inte är mer bjussigt än såhär (på båda håll).

  Dina pioner är ju alldeles makalösa! Wow, jag kan se dem framför mig. /Impad planttant

  1. Det är ju just det som irriterar mig så mycket. En politiker som ska stå upp för folket backar och censurerar. Tänk vilken eloge Lena skulle få om hon började lyssna på de som blivit hårt drabbade. Istället försöker hon smussla undan och låtsas som ingenting. Jag tycker att det är riktigt dåligt och passar sig inte i en demokrati.

 2. Behöver också ledighet. Vi har haft det fruktansvärt tungt på jobbet länge nu. Alltid fullt och mycket tragik. Samtidigt går passen väldigt fort och jag lär mig massor på rekordtid!

  Tänk att det aldrig blir någon bättring inom skola och vård. De lovar och lovar oavsett vilka som styr. Men å andra sidan är jag inte förvånad. Med såna som Lena och Anders där lögnerna haglar menar jag…
  Men fler och fler har vaknat! Även bland mina kollegor! 🙂

  1. Hoppas att du får en skön och välbehövlig vila nu! Något jag ofta tänker på är att om det fortsätter på det här viset kommer det snart inte finnas någon som vill jobba inom vården. De blåa är iallafall ärliga med sina sänkningar så man vet vad man får. Men jag vette katten om jag kommer rösta i nästa val. De röda med sina lögner och sitt censurerande eller de blåa med sina skattesänkningar. Pest eller kolera….

 3. Här skulle vi också behöva ha regn. Vi har fått renovera vår gräsmatta lite här hemma då vi inte haft vattenslangen inkopplad. Men nu är det gjort så vi får vattna den så gott vi kan. Men som du säger så vore regn på natten den allra bästa 🙂

  Jag har ju blivit lite inspirerad av din löpning. Så jag tackade ja när min dotter ville ha med mig på intervaller. Så kanske kommer jag också igår. Dock har vi inga trevliga lopp hos oss, så det får jag nog vänta med.

  Hoppas dessa två pass går snabbt så du snart får gå på din efterlängtade ledighet. Kroppen och knoppen behöver det!

  1. Åh vad kul att du blev inspirerad! Det gjorde mig glad. Kul att dottern ville ha med dig på intervaller. Nu när jag svarar på den här kommentaren har jag äntligen fått min ledighet. Njuter till max!

Lämna ett svar