Söndagslistan

Söndagslistan vecka 43

Godmorgon! Det var så skönt att få sova en timme extra så jag känner mig pigg idag. Tänkte ta en paus från mina studier nu. Jag har suttit med ett patientfall och har egna reflektioner och förbättringsförslag kvar. Konstaterar återigen att 2500 ord är väldigt många ord…. Tänkte nu att du ska få läsa min söndagslista.

Känsla: Jag har haft en bra känsla hela veckan. Förutom min irritation över en sak som du kan läsa mer om längre ner i inlägget.

Väder: Det märks verkligen att vi går mot november. Det är grått, det är regnigt och blåsigt.

Bilder från veckan:

Träning:
Sprungit fyra kilometer i skogen, tre snabba kilometer och tränat en timme pilates med Linnea. Igår sprang jag även en intervallstege på löpbandet.

Veckans tråkiga: Att min praktik nu är slut för den här gången. Såg dock att jag ska tillbaka till akuten för praktik i termin tre. Det hade jag helt missat.

Veckans sämsta satsning: Att regionen går ut stort med att det ska satsas på oss undersköterskor i vården med bland annat utbildningstjänster. Men hur många platser finns det? En ynka liten plats. Det är inte en satsning värd namnet. Jag tycker att det borde finnas iallafall runt tio platser.

Mina positiva från veckan:

 • Att jag fick bra omdöme på praktiken.
 • Gårdagens träningspass gav mig lite självförtroende igen efter sjukdom och dålig träningsperiod.
 • Tränat pilates med Linnea igen. Kändes grymt härligt måste jag säga.

Veckans instastories:

Veckans länkar:

Vad har egentligen spikproteinet för effekt i kroppen?

En rolig lista hos Underbara Clara

Menstruationsrubbningar tas med som biverkan på coronavaccinen.

Norsk läkare slår larm. Text från sjuksköterskeuppropet

Många norska sjukhus rapporterar nu om en ökande ström av patienter som inte är Covid-smittade. ”Det är patienter med alla möjliga sorters besvär” säger Jørn Einar Rasmussen, specialistläkare i akutmedicin vid Drammens sjukhus i Norge. Han har varit i kontakt med flera andra akutmottagningar i landet som alla rapporterar om en mystisk ökning i antal patienter, där majoriteten alltså inte är Covid-sjuka. Akutläkaren ser mycket allvarligt på denna trend som om den fortsätter kan försätta sjukvården i en mycket pressad situation. Samtidigt ökar dödligheten bland befolkningen i Norge och Europa.

När ska vi börja prata om det? Ytterligare en idrottsperson som inte kan träna efter vaccinet.

Några spontana reflektioner:

 • Häromdagen såg jag att man nu äntligen kan söka en utbildningstjänst. Det vill säga plugga 50% och jobba 50%. Men det finns ett stort Men….. Det finns bara en plats och jag är inte behörig enligt kompetenstrappan i regionen. Jag funderar dock på att prata med min chef och se om jag hon tycker att jag är redo att kliva upp ett steg.
 • Jag är inte bra på att hålla en låg profil….. Säger vad jag tänker och tycker alldeles för ofta och det är inte uppskattat av alla. Jag personligen föredrar däremot när jag vet vad människor tycker på riktigt och inte bara vänder kappan efter vinden.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Söndagslistan vecka 43

 1. En blandad kompott på din vecka.
  Kan hålla med dig om satsningen, den var verkligen sämst.
  Min gubbe säger precis vad han tycker och tänker, på både gott och ont ibland. Jag gör nog det för det mest tror jag. Men ibland kniper jag igen och håller låg profil, sån är jag 🙄.
  Ha en ny bra vecka.

  1. Läste lite mer senare och såg att det inte kommer finnas så få platser i slutändan. Så det blev ju bra, jag är dock fortfarande inte behörig att söka.

Lämna ett svar