Söndagslistan

Söndagslistan vecka 51

Det här kommer bli ett långt inlägg för jag ville ha med hela julhelgen på min söndagslista. Hoppas att du orkar och vill läsa hela. Bryter lite mot mina principer och delar också med mig av ett gäng familjebilder.

Julafton startade med att jag och Rickard gick upp tidigt för att göra klart det sista. Jag satt vid datorn en stund och kikade in hos bloggvänner och sedan hjälptes vi åt. Snabeldraken åkte fram och golven blev våttorkade. Rickards bror N, var den första som kom och sedan kom gästerna en efter en. Rickards mamma, bror och hans dotter W och så Marcus, Bea och Kevin. Tomten kom tidigt och barnen hade varit riktigt snälla. Mitt i allt julfirande ville Samuel ha sina födelsedagspresenter. Han fyller 19 på måndag men är inte hemma då så det blev lite firande i förskott. Imorgon har jag lovat att steka amerikanska pannkakor till frukost.

Vi åt ett traditionsenligt julbord och sedan hade vi det så trevligt till Kalle Anka började. Jag bröt min tradition med att inte somna ifrån Kalle. Brukar annars alltid ta det som en skön paus, att få lura lite.

Efter Kalle spelade jag, N, Alex och Ida både dinosauriespelet och den försvunna diamanten. Jag bytte även om till mina nya träningstights som jag fick av Rickard i julklapp. Så skönt att svira om efter all julmat tycker jag.

Juldagen startade jag med att vakna tidigt, klarvaken. Så jag betade av ett gäng obesvarade kommentarer och surfade runt i blogglandia. Samuel ville ha amerikanska pannkakor till frukost så jag ställde mig och fixade det till allihopa. Kokade vatten smaksatt med ingefära, citron och honung. Tänkte det skulle vara bra för min hals men det är ju inte särskilt gott. Eller så blev inte smaksättningen rätt.

Till lunch åkte vi hem till mina föräldrar där även Marcus, Kevin och Bea var. Så vi åt mammas smörgåstårta och hade trevligt jul/födelsedagsfirande. Och det var årets julfirande det. Imorgon är det annandagen och min plan är att göra precis ingenting. Jag och Rickard har roat oss med att titta på nya Beck-filmen. Tycker den är helt okej men saknar Gunvald från de gamla Beck-filmerna.

Nu tänkte jag titta på Carola och Måns julkonsert. Hur tillbringar du din juldagskväll? Inlägget fortsätter med en kort söndagslista.

Känsla: Underbart att få ha varit hela familjen samlad i lite olika konstellationer.
Väder: Snön töade bort men julafton bjöd på minusgrader och strålande sol. Juldagen bjöd på rimfrost och strålande sol. Iallafall på förmiddagen.

Mina positiva från veckan:

  • Att jag fick VG på min sista uppgift.
  • Familjetid och att få ses allihopa. (Nästan iallafall, firade inte med Rickards syster i år).
  • Att vi alla har fått vara friska under julhelgen.
  • Det är julveckan och bloggen har trots det haft ett gäng besökare. Mer än vanligt och det är hur kul som helst!

En rolig bild:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar