Söndagslistan

Söndagslistan vecka 7

Alltså vi bara måste prata om melodifestivalen igår kväll. Hur kunde Gunilla gå vidare till kvalet? Det måste ju enbart vara för att hon är Gunilla för så bra var inte låten. Men det är klart, den är trallvänlig och sätter sig i huvudet och Gunilla har verkligen en personlighet. Antingen älskar man den eller så ogillar man den, hennes personlighet alltså. Vill inte skriva hatar för jag tycker att det är ett alldeles för starkt ord i sammanhanget. Jag hatar ju inte. Annars är jag helnöjd med finalisterna, tycker att Jaqueline (ingen aning om stavning….) och Cassi Opeia var värdiga finalister. Min favvo var Cassi Opeia, tror hennes låt kommer bli mysig att träna till.

Känsla: Regionens eventuella varsel oroade i början av veckan. Har dock försökt att inte tänka så mycket på det och inte oroa mig innan jag verkligen vet hur det blir. Hade ett långt samtal med mamma vilket alltid känns bra. <3 Annars har jag haft en bra vecka. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb?

Väder: Slask och blask men också vårkänslor. Försöker att inte ta ut något i förskott. Det kan bli snö igen. Trots allt är det bara februari.

Fundering: Om politikerna bestämmer sig för att varsla, vem ska då ta hand om patienterna? Människor lär ju inte bli mindre sjuka för att det är dåligt med personal på sjukhuset….

Mina positiva från veckan:

 • Jag har nått mitt mål om att skriva ett inlägg varje dag i ett år.
 • Jag har haft några pass med en ny undersköterska. Vilken härlig tjej säger jag bara. Det är så roligt att få lära upp en ny kollega.
 • Jag och Rickard firade 19-årig bröllopsdag. Vi tittade på film tillsammans och åt god mat.
 • Min PVK-delegering är klar. Så glad för det
 • Det fick bära eller brista men jag valde att skicka iväg mina sista inlämningsuppgifter. Finlirade och konstaterade att jag har kanske missat bollen helt men tror inte att jag kan göra mina uppgifter på något annat sätt.

Träning:

 • Måndag: Jag sprang min stege, det var tufft men med lite längre vila mellan varje intervall så gick det riktigt bra.
 • Tisdag: Vila
 • Onsdag: Jag och Rickard åkte iväg och hade ett cirkelfyspass med domarklubben och vi avslutade med att spela fotboll. Alltså jag har verkligen ingen teknik så tänker lite att de skrattar åt mig i smyg. Men jag bjuder på det. Dessutom är jag bra på att stå i vägen för bollarna som kommer.
 • Torsdag: Vila
 • Fredag: Vila
 • Lördag: Sprang en kilometer på löpbandet och tränade styrka och rörlighet.
 • Söndag: Jag har jobbat och när jag kom hem från jobbet satte jag mig med mina inlämningsuppgifter.

Något som gladde mig: Kostfonden får pengar för att kunna bedriva en studie där målet är att undersöka vilken effekt riktade kostbehandlingar kan ha vid olika undersökningar.

Till exempel kan kostbehandlingar som sänker insulinnivåerna i blodet potentiellt påverka flera sjukdomar, bland annat cancer. Det är välkänt att insulin stimulerar cancerceller att växa. Så kan en kostbehandling som sänker insulinnivåerna i blodet vara fördelaktig vid cancer? Det är något som forskare skulle behöva undersöka.

Ett högt blodsocker skadar blodkärlen och driver hjärt-kärlsjukdom och Alzheimers sjukdom. Så kan en kost som sänker blodsockret motverka hjärtproblem och demens? Det finns skäl att tro det, men det skulle behövas kliniska studier som utforskar detta.

Kosten kan också påverka tarmhälsan. Det kan vara en förklaring till att en del personer med autoimmuna sjukdomar, exempelvis Crohns sjukdom, Ulcerös kolit eller reumatoid artrit, upplever att vissa kostupplägg minskar deras symptom. Men är detta bara en placeboeffekt? Eller skulle fler personer med autoimmuna sjukdomar kunna vara hjälpta av kosten? De frågorna kan man bara svara på om man genomföra kliniska studier.

Kostfonden

Det är mycket viktig forskning för jag tror att allt som vi människor äter faktiskt inte är bra för kroppen och påverkar vår hälsa. Kanske inte alltid på kort sikt men definitivt det långa loppet.

Mina senaste inlägg:

Bilder från veckan:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Söndagslistan vecka 7

 1. Mello har jag inte sett sedan ungdomens dagar då tjejerna i gänget tvingade oss. Av det jag hört och läst är det ett klokt val.

 2. Jag tyckte det var rätt låtar som gick vidare igår även om jag inte tyckte någon var vinnarlåten.
  Man kan tycka vad man vill om Gunilla Persson men att säga att man hatar henne verkar galet. Jag menar man kan knappast inte hata någon man inte känner. Bättre helt klart att välja ogillar då.

 3. Håller helt med dig om Mellon. Cassi Opeia var bäst enligt mig med. Låten, hennes klädsel och scenografin var helt underbara. Gunilla visste jag inte vem det var. Bästisen förklarade. Säger bara herreguuuuu, men hon fick ju två tolvor från ungdomarna. Är det verkligen så illa ställt med schlageråterväxen i Sverige. Det verkar inte bättre…
  Vinnaren var väl okej. Sidekickarna med kvinnorna var en katastrof. Gynning med den turkosa långklänningen och hennes dallrande skinkor var vara för mycket. Hennes skämt gick dessutom inte hem hos Jacqline. Det var vara fruktansvärt pinsamt tycker jag.

  1. Cassi Opeia var helt fantastisk. Ska göra en spellista till min träning med den låten som grund. Jag tror Gunilla fick poängen just för den person hon är, inte för själva låten. Tycker att skämten hållit väldigt låg kvalitet faktiskt.

Lämna ett svar