Träning

Springa inne eller springa ute?

Jag är verkligen ingen springa ute-person. Jag velade länge och väl om jag skulle ta mig ut i värmen eller springa inomhus. Till slut föll valet på att springa på löpbandet. Mest för att det är enkelt att ha vattnet nära till hands. Men jag konstaterade att det snabbt blir väldigt varmt även inomhus. Det enda jag slapp var det direkta solljuset. Egentligen var målet att springa tidigt på morgonen men eftersom jag sov till halv tio så sprack den planen. Hur skönt som helst att få en sådan sovmorgon. Det var verkligen välbehövligt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Springa inne eller springa ute?

 1. Det kan vara bra att springa inne på löpbandet då det är så varmt. Som du skriver kan man ha vatten nära till hands då det är viktigt att dricka vatten när det blir såhär varmt. Jag själv har valt att inte gå långpromenader när det är såhär varmt.

 2. Så skönt med sovmorgon. Känn ingen ånger för det 🙂. Vad bra att du sprang lite. Nästa gång kör du utomhus 🙂👍.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Imponerad av er som ens orkar springa. Testat många gånger men får nog bara inse att det är tur det finns andra motionsformer

 4. Ett bra, men kanske inte lika roligt val. Hur tråkigt det än kanske låter, så ska man försöka undvika uteaktiviteter när temperaturen ligger runt 30°

  1. Ja, hade det varit lite svalare så hade jag sprungit utomhus. Under matcherna kan jag inte välja men vad gäller mina träningspass så kan jag ju göra det.

 5. Egentligen är inte jag heller någon springa ute person, men när man väl kommit igång en stund tycker jag det är skönt. Ja det är ju hett även när man springer inne.

 6. Efter den minst sagt hektiska våren tycker jag nog att du ska prioritera sovmornar. Din kropp verkar redan ha gjort det. Nu har du kommit i ”holliday mode”.
  Rätt roligt att du föredrar löpband inomhus. Jag har ofta frågat mig, när jag ser personer på gymmet mitt i Täby Centrum under sommartid, vad det är för fel på att springa ute i finvädret. Ja, jag lär inte får ett svar av dig heller;-)

  1. Jag kan tänka mig att personerna på gym springer på löpbandet just för att de betalat dyra pengar för sitt gymkort. Det finns fördelar med att springa på löpband. Under intervaller hålls alltid exakt samma hastighet, om jag vill springa backintervaller så kan jag ställa in löpbandet på rätt lutning och jag kan ha hur långa backar som helst. Men är det lagom temperatur så gillar jag också att springa ute. Det är främst i värme jag inte gillar att springa.

Lämna ett svar