Min vardag

Stendörrens naturreservat

Stendörrens naturreservat ligger vid kusten mellan Nyköping och Trosa Det finns tre markerade leder i Stendörren och några genvägar och stickspår som är markerade med lila. Naturreservatet bjuder på både vatten, klippor, betesmark och ren skog.

 • Röd markering: Stora Stendörrenrundan är 9 km lång.
 • Gul markering: Upplevelserundan är 4 km lång.
 • Grön markering.Skogsrundan är 2,5 km lång.

Vi tänkte att nio kilometer blir för mycket för Ida så valde att gå en bit på röda rundan där vi fick med tre av hängbroarna. Därefter var planen att gå gula rundan men genom att ta genvägarna för att på så sätt korta ner rundan. Men det gäller att veta exakt var man är, annars riskerar genvägarna att bli senvägar som det blev i vårt fall… Så det blev hela rundan ändå. Om man bara ska gå en kortare runda så rekommenderar jag verkligen att rundan som går över broarna och runt udden och tillbaka. Där får man se mest av den vackra skärgården.

Jag ångrade så att jag inte tog med mig badkläder. Det hade varit så härligt att hoppa i från klipporna. En nackdel är att det är ett riktigt populärt utflyktsmål så det är svårt att hitta en ledig klippa. Men omgivningarna är helt fantastiska så det är verkligen värt det att åka dit ändå.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

19 Comments on “Stendörrens naturreservat

 1. Så vackert där är, jag har bara hört om det men aldrig upplevt det själv 🙂 man kanske borde ta sig dit någon gång, vi är ju en del i Trosa och Tystberga så då är vi ju åt rätt håll.

 2. Det både låter och ser härligt ut! Jag har länge funderat på att åka dit, men det har inte blivit av än. Kanske nu i sommar när du påminde mig om det! Hoppas du får en riktigt fin dag! Kramar 💖

 3. Vilken härlig utflykt ni gjorde. Men så typiskt när man tänker en genväg så blir det en senväg istället.
  Så synd att ni missat badkläderna.
  Ha en bra tisdag.
  Carin

 4. Så härligt det låter. Kul att de finns tre olika rundor då man kan välja längd efter tex om man har barn med som ni. Jag hade nog velat gå den längsta men det skulle jag nog jag iså fall göra till en heldagsutflykt. Sådana här inlägg älskar jag då Sverige är så vackert.

 5. Låter hur härligt som helst! Älskar att upptäcka vacker natur & låter spännande med hängbroarna. Ska spara namnet till om man är i närheten någon gång 😊 Blir så inspirerad till att upptäcka natur! Blir nog en hel del sånt efter flytten

 6. Det ser jättefint ut 😃🌿. Känner man inte riktigt till ställen. Så är det lätt att gå vilse. Men ni verkar ha klarat det galant 👏🏻😊. Nästa gång ni ska ditt & det är fint & varmt väder. Så får du packa med dig bikini & ta ett dopp.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar