Min vardag

Stora hammarsundet

Jag hade en sådan fin gårdag med härlig frukost tillsammans med Rickard. Sen var jag ensam några timmar när barnen var i skolan och Rickard sov efter nattpasset. Jag åkte iväg på min röntgen som tog typ två minuter och därefter var det dags för utflykt. Vi möttes upp i stan och tänkte att vi kunde ta och byta vinterdäcken. Då visade det sig att de däck som vi fick med när vi köpte bilen var alldeles för dåliga. Det ena däcket var från 2011 och bilen är från 2016…: Då har bilfirman bara slängt med något som de hade i gömmorna. En sak är säker, lite aldrig på varken bilverkstäder eller bilfirmor……

Iallafall, det finns ett sund, strax före Askersund från oss sett. Varje gång jag åker förbi där med familjen så har jag velat stanna. Så Rickard hade planerat att det var just det vi skulle göra. Kör åt Motala sa han och när vi började närma oss började jag ana var vi skulle. Platsen är maffig, även på vintern. Så vi satt där och njöt av utsikten. Sen när det blev lite kallt om tassarna tog vi bilen hem igen. Då hade vi bestämt oss för att slå till på däcken som däckbytesfirman föreslog. ”Bara” 5000 spänn, grattis på födelsedagen Hanna tänkte jag….. Men nu har vi nya vinterdäck som håller några säsonger. Det blir bra.

Vi hämtade thailändskt till kvällsmat och åt tillsammans med barnen. Rickard hade köpt en hel massa goda tårtor och så bjöd vi hit min bror. Det blev ett väldigt trevligt avslut på en fin dag.

Dagens planer är att jag ska plugga och i eftermiddag börjar min praktik på kirurgen. Jag tänkte också försöka få till ett träningspass.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

9 Comments on “Stora hammarsundet

  1. Jag tycker att det kan vara sådär då man varit med bilen på bilfirman, har tänkt på det flera ggr man gjort en stor service och helt plötsligt sedan måste man byta en lampa man ej kan göra själv men som man måste lämna in för. Tror att de busar lite med en som sagt. Så trevlig dag ni fick på din födelsedag och så sint det var där ni tog en utflykt till

  2. Härlig utflykt ni fick. Otur att era vinterdäck var för dåliga. Däremot är det ju bra att de säger till om sådant och som du skriver har ni nu vinterdäck som håller ett par vintrar. Jag har fått uppfattningen att däck är rätt dyrt när man ska köpa nya.

  3. Låter som en hellyckad födelsedag – bortsett från däckkostnaderna då. Men som du konstaterade – en annorlunda födelsedagspresent (till) som du absolut kommer att minnas;-)
    Thai-middagen – yummie, yummie. Åsså gilar jag Rickards ”attityd” bakverk och tårtor ska köpas och inte tillverkas under flera timmar i det egna köket. Helt rätt inställning:-)

Lämna ett svar