Min vardag

Strul med portaler

Jag skickade iväg mitt första utkast till examensarbetet och nu blir det en lång väntan på feedback. Tills jag får den behöver jag såklart fortsätta att leta material och referenser. Jag skrev också till några rader på min inlämningsuppgift kring massskadesituation. Trodde jag var ganska klar men icke. Hela morgonen dividerade jag med mig själv vad gäller träningen. Idag satt det verkligen långt inne att få till ett träningspass. Hela kroppen skrek vill inte men jag tror mest att det var en släng av latmask. Till slut tog jag tag i mig själv. Om jag tränar idag så slipper jag imorgon peppade jag mig själv med. Men också tanken på att jag är mer pepp på att träna imorgon om jag får positiva endorfiner från dagens pass.

Jag kan väl konstatera att det är inte klokt vad lättlurad kroppen är. Jag ville ju inte springa men ställde mig på löpbandet ändå utan krav. Väl på löpbandet fick det bli 8*400 meter och passet sprangs med pigga ben. Efteråt kände jag mig pigg och pepp och jag ångrade mig verkligen inte. Så glad!

Att blogga på egen domän har definitivt sina fördelar. Den senaste veckan har jag noterat att bloggar på portalen Nouw har problem. Det kommer upp att det inte finns några inlägg på bloggen. Mardröm ju om alla inlägg bara försvinner. Men det verkar inte vara permanent utan bara tillfälligt för nästa gång jag besöker bloggen är inläggen tillbaka. Jag har noterat det hos Lex och Logan, Stories by Sarah, Angelica och Denise. Inget ont om bloggarna på Nouw men som plattform är det den absolut sämsta. Det har jag skrivit om förut. Bloggarna är inte läsarvänliga med sina stora popupannonser. Blir tokig varenda gång eftersom det aldrig är smidigt. Tycker det är trist för det finns verkligen bra och läsvärda bloggar på Nouw som jag sällan går in på just på grund av hur plattformen är uppbyggd.

Packat mappen med papper för sista gången.

Nu har jag pladdrat en hel massa, antar att du är nyfiken på hur det första passet på barnakuten kändes? Jag började med att tänka helfel, skulle gått höger vid huvudentrén men gick istället vänster vilket resulterade i en rejäl omväg. Jag fick lite sightseeing om man säger så. Något som jag tyckte kändes jobbigt var det faktum att jag inte skulle få något skåp att lämna grejerna i. Fem plusgrader ute gjorde att jag tog beslutet att köra på vårjacka. Den kunde enkelt tryckas ner i väskan ihop med alla andra kläder. Min handledare var snäll och lät mig låna hennes skåp för grejerna. Under dagens pass valde jag att hålla mig lite i bakgrunden och se hur de jobbar och hur de bemöter barnen. Det är så mycket smågrejer att tänka på och jag vill verkligen inte göra fel. Bättre att skynda långsamt. Jag är helt slut nu och ska sova så vaknar jag förhoppningsvis pigg imorgon. Imorse hade jag stökat till hela sängen så som jag snodde från ena sidan till den andra.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Strul med portaler

 1. Hej Hanna! Hade helt missat detta inlägget, men ja, jag håller helt med ang Nouw som portal för min blogg, mycket tekniska problem dessvärre :/ Och som du säger, plötsligt var bloggen borta ett par dagar :O inte roligt alls. Har förberett en annan blogg, men allt ska ju läggas över dit också och har inte riktigt hittat tiden till det, haha. Sen tänker man också om det kommer att vara samma problem förstås… Men ja, du har helt rätt 🙂

  1. Tycker det är så synd med Nouw som portal för det blir ju att man inte vill gå in på bloggarna fast de är väldigt läsvärda. Spännande med ny blogg. Ser fram mot att läsa var du kommer hamna.

 2. Godmorgon!
  Jamen tänk hur kroppen fungerar! Vad duktig du är som tränar som du gör. Jag måste hitta ett sätt att komma igång snart…
  All lycka till med examensarbetet. Vilken prestation och vilket driv.
  Jadu, det här med bloggportaler…Jag testade eget domän men kunde inte riktigt lära mig funktionerna efter alla är på blogspot. Men jag oroar mig ständigt för att allt skall försvinna. Trist med portaler som inte funkar.
  Ha en riktigt fin dag och tusen tack för alla dina fina kommentarer hos mig. Så uppskattat.
  Kramen,
  Anneli

 3. Har haft ett par sådana dagar också. Alltså att inte vilja träna och sen blir det ett toppenpass. Jag älskade att blogga på nouw, men allt strul gjorde att jag gav upp. Det är väl ändå klokt att observera de första dagarna? Jobbet kan du, men de små detaljerna. Tyder bara på att du är kompetent tänker jag.

  1. Jag försöker tänka att det är bra att observera, samtidigt vill jag ha ett bra omdöme eftersom det ändå är en utbildning jag läser och det jag gör bedöms.

 4. Håller helt med dig om nouw. En helt värdelös plattform. Förstår inte bloggarna som valt den faktiskt. Den har då inga fördelar – alls. Funkar det för dig med blogspot/blogger som jag och många av mina och dina nya bloggkompisar har? Hoppas det!

  Du verkar ha ett löpband hemma. Beundrar din disciplin att använda det det trots mentalt motstånd.

  Det är alltid smart att hålla sig lugnt i bakgrunden i början. Suga åt dig allt du kan. Sedan kan du ”briljera”. Så brukade jag göra. Och det funkade.

  1. Jag tycker att blogspot fungerar riktigt bra. Förr var det lite tjorvigt med just den portalen men tror mer det hade med min gamla dator att göra för nu när jag har en ny så fungerar det klockrent.

Lämna ett svar