Tänkvärda inlägg av andra

Text av Josefine Utas

SANS OCH BALANS MÅSTE BLI ACCEPTERAT IGEN

Bland de största problemen Sverige har, är att nyanserade åsikter har blivit bannlysta. Åsikter med proportioner eller balans tillåts inte. Så har det blivit när det gäller tex klimatet, invandringen, brottsligheten, jämställdhet, nu också islam.

Det räcker att några tycker ”invandrare förstör hela Sverige, invandringen måste stoppas helt och folk tvingas tillbaka till sina hemländer bums”, då kommer de med mer balanserade åsikter (som att invandring inte är dåligt i sig, men det kan bli för mycket av det, vilket kan orsaka problem) att klumpas ihop med de kategoriska och hårda och avfärdas.

En balanserad åsikt anses alltså vara förklädd extremism. Man trycks till ena kanten på en lång skala.

Det enda som accepteras är att tycka raka motsatsen till de hårdare eller onyanserade åsikterna, tex att det inte finns några problem med invandring, det är bara positivt. Eller att om inte Sverige gör allt för klimatet så går jorden under, har man synpunkter eller problematiserar är man klimatförnekare.

Snarare borde balanserade åsikter och ståndpunkter bejakas och ses som de mest rimliga. Det är med sådan inställning man kan diskutera, hitta lösningar, kompromissa, så att utveckling kan ske.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar