Min vardag

Närträff och några ord kring uppfostran

Då var terminens andra närträff avklarad. Idag har vi pratat om akut buk och de farligaste diagnoserna vid akut buksmärta. Vi fick även lyssna på en föreläsning om neurokirurgi, en extremt sömnig historia även om själva ämnet är intressant. Eftermiddagen spenderades med att prata om organdonation och hur det går till vid en organtransplantation. Eftermiddagen avslutades med att en man kom och berättade om sin levertransplantation och vägen dit.

Jag hade på mig min gula klänning. När jag gick från parkeringen i morse så märkte jag inte att klänningen åkt upp. Det var en snäll klasskamrat som påtalade ”problemet”. Jag bara skrattade åt det hela. Vad ska man göra liksom.

Sen blev jag ”utskälld” av en vovve. Det är väldigt irriterande med skällande hundar och ägare som inte säger ifrån. Men jag stör mig precis lika mycket på högljudda och ouppfostrade barn där föräldrarna inte bryr sig utan hävdar bestämt att ”min unge skulle minsann aldrig…” I dagens samhälle så tänker jag att vi faktiskt skulle behöva vara lite jobbiga och lägga oss i lite oftare. Jag är den där föräldern som inte tvekar att säga i från om någon annans barn gör något dumt. På samma sätt uppskattar jag om andra föräldrar säger till mina barn när jag inte är med och inte kan göra det själv.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Närträff och några ord kring uppfostran

  1. Vilken suverän selfie:-) Älskar din gula klänning, eller rättare sagt överdelen av den.
    Jag är extremt hundrädd och blir vettskrämd när jag hör/ser stora hundar som skäller. Ja, jag blir inte direkt glad när små hundar skäller heller. Och det är ju ägarnas fel att hundarna inte kan uppföra sig.
    Håller helt med dig vad gäller barn. Vi har två förskolor på området, och det är en himla skillnad mellan barnen. Märkligt nog är det oftare att barnen skriker när deras mammor hämtar dom. Barnen som hämtas av pappor är ofta gladare, busar och har skoj. Märkligt, egentligen…

Lämna ett svar