Godmorgon! Hoppas att du mår bra och att du har sovit gott. Idag är det varmt igen efter gårdagens regnväder. Jag och Rickard har varit ute på en härlig morgonpromenad, vi struntade i vår vanliga sväng och tog lite andra kringelkrokar. Mycket härligt måste jag säga. Jag har inmundigat frukost: en härlig tallrik med keso, jordgubbar, nektariner, torkad frukt samt lite nötter och salta mandlar. Salta mandlar kan jag äta hur mycket som helst av men jag övar mig i självbehärskning. Enbart för att mandlar är rätt dyrt när man köper det i lösvikten.

Har det inte varit lite väl lugnt och städat här på bloggen ett tag? Jag har snubblat över några grejer så det här inlägget blir en blandat kompott med lite allt möjligt. Scrolla vidare om du inte vill läsa. 🙂

Jag tänker ofta på vissa saker, tex att det är mycket som ”foliehattarna” hävdat under lång tid som nu faktiskt visar sig vara sanning. Var hade vi varit om även kritiska röster fått höras? Var hade vi varit om vårat medieklimatet uppmuntrat till debatt och inte till Följa John? Om censuren inte brett ut sina vingar. Det är så konstigt det där hur det varit samma bild över hela världen. Kritiska röster har effektivt tystats och samma mantra har upprepats. Jag ger mig nog ut på djupt vatten nu när jag gör den här parallellen som jag ska göra nu….. Men när vi talar om abortfrågan så är det definitivt ”min kropp, mitt val” som gäller. Men i vaccinfrågan har det inte varit tal om att tänka på samma sätt. Trots det faktum att alla smittar och det finns det också data på. I vaccinfrågan har människor hotats med böter, människor har inte fått lämna sina hem om de inte varit vaccinerade och människor har blivit av med sitt jobb. Polariseringen har helt klart varit den värsta, hur det blivit två läger, ivrigt påhejade av våra myndigheter. I den här frågan har det inte varit tal om ”min kropp, mitt val”. Alla bara ska för att skydda sin nästa. Ett skydd som i slutändan knappt skyddat sig själv från att bli sjuk. Min kropp – mitt val, borde inte det gälla i alla sammanhang?

Jag blir oerhört provocerad av såna personer som Wold. Som sticker ut hakan och tycker till om saker som hon tror att hon kan något om. Det värsta tycker jag är hennes bristande förmåga att se olika sidor av en sak. Ibland kan jag inte låta bli att fundera över om hon har betalt för att låta grodor hoppa ur munnen på henne….

Jag har aldrig följt Joacim Lamotte, mannen som jobbat som journalist och nu slutar på grund av hot mot sin familj. Oavsett vad man tycker om en persons ståndpunkter så är det aldrig rätt med hot och hat. Spontant känner jag att vi börjar vandra på en farlig väg om obekväma röster tystas. Var går gränsen och kommer det på sikt begränsa oss ännu mer? När människor begränsas i sina möjligheter till att uttrycka sina tankar så tror jag att det på sikt kommer göra vår smala åsiktskorridor ännu smalare. Det kommer bli en ond cirkel och till slut har vi en tystnadskultur där ingen vågar säga något.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

7 kommentarer

 1. […] VECKANS BLOGG-TIPS:”Var hade vi varit om även kritiska röster fått höras? Var hade vi varit om vårat medieklimatet uppmuntrat till debatt och inte till Följa John?” …” Spontant känner jag att vi börjar vandra på en farlig väg om obekväma röster tystas.” Läs hos Hanna. […]

 2. avatar

  Jag har länge känt att det är en farlig väg vi går på. Ända sedan vaccinet kom. Tycker att alla människor ska göra som de vill och det är okej att inte följa strömmen. 🙂

  1. avatar

   Jag håller med!

 3. avatar
  Jenny säger:

  Helt ovaccinerade, inga riskfaktorer

  1. avatar

   Tack för svar!

 4. avatar
  Jenny säger:

  Jag jobbar på IVA i en en större ort i Mellansverige. Vi har de senaste två veckorna haft 4 patienterna inneliggande p g a Covid. Samtliga ovaccinerade. Två av dem i 50-årsåldern. Vi har även en patient som varit inneliggande sedan april, initialt p g a Covid och nu p g a kvarstående multiorgansvikt. Han är 46 år, ovaccinerad.

  Alla ovaccinerade blir inte svårt sjuka, absolut inte MEN risken är större. Det handlar inte ett dugg om man får bestämma över sin kropp eller inte. Ingen har tvingat dig att ta någon spruta till skillnad från abortfrågan som du ganska osmakligt jämför med.

  1. avatar

   Jag rekommenderar dig att lyssna på det här avsnittet av Folkets radio. Det stämmer att jag inte blivit tvingad, inte direkt iallafall men så ser inte allas erfarenheter ut. Inte ens i Sverige har det varit fritt från tvång. Ett tag var den som var ovaccinerad inte välkommen att delta i det offentliga. Du må tycka att jämförelsen är osmaklig, jag tycker den är högst relevant. Dessa patienter som nu ligger inne, är de helt ovaccinerade eller har de tagit någon av doserna? Jag skulle också vilja veta om personerna har några riskfaktorer. Data visar nu att visssa sjukdomar är riskfaktorer för att drabbas hårdare av covid.
   http://hannaskrypin.se/ett-tankvart-avsnitt-fran-folkets-radio/

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: