Personligt

10 frågor

Godmorgon!

Så skönt det är att jag får vara ledig idag. Precis som jag skrev igår när jag kom hem från praktiken så har det varit två dagar som inte känts så bra. Jag känner mig passiv och håller mig i bakgrunden. Min plan är att jag ska försöka bli mer aktiv, att våga mer. Så konstigt det där, jag känner inte igen mig själv. Men å andra sidan så visste jag att det skulle bli svårt för mig. Nog om det! 31 januari är det idag, årets första månad är slut och precis som alla andra månader så går det så fort. Tiden springer förbi.

 1. Om du kunde äta bara en maträtt för resten av ditt liv, vad skulle det vara? Min nudel- och kycklingwok. Den är så god med soja, teriyakisås, lime, peppar och ingefära.
 2. Vilken superkraft skulle du vilja ha och varför? Brukar alltid säga att jag skulle vilja vara en fluga på väggen och kunna tjuvlyssna på samtal. Men en sak som jag skulle värdesätta mer är att kunna gå tillbaka i tiden och ändra på saker som blivit mindre bra. Misstag jag gjort till exempel.
 3. Vad är din favoritfilm genom tiderna? Sagan om ringen-trilogin. Det är de filmer som jag sett överlägset mest.
 4. Om du kunde resa till vilken plats som helst i världen just nu, var skulle det vara? Då skulle jag åka till norra Sverige och Abisko. Det är en dröm jag har att få se norra Sverige. Älskar fjällvärlden och bilder jag sett därifrån är helt underbara.
 5. Vad är det konstigaste du någonsin ätit? Jag har inte ätit så mycket konstigt. Gillar inte att testa obekant mat och är lite kinkig.
 6. Vilken bok läste du senast och vad tyckte du om den? ”En evighet med dig” av Jenny Colgan. Jag tyckte att den började lite tradigt men ju längre jag läste, desto mer kom jag på mig själv med att sitta med ett fånigt leende på läpparna.
 7. Om du fick träffa vem som helst, död eller levande, vem skulle det vara och varför? Freddie Mercury i ”Queen”. Hur häftigt hade det inte varit att få höra honom sjunga live. Han hade en röst som få manliga sångare kan mäta sig med.
 8. Vilken är din go-to låt när du behöver lyfta humöret? ”rave machine” med italo brothers
 9. Vad är det bästa rådet du någonsin har fått? Det jobbigaste men också det absolut bästa rådet är ”bit ihop”. Det bästa rådet vad gäller att tänka snälla tankar är frasen ”att mamma sig själv”. Ge sig själv en klapp på axeln när det är jobbigt eller när man har gjort något bra. Precis som en mamma skulle göra. Pepp och kärlek helt enkelt.
 10. Om du hade en dag helt för dig själv utan några förpliktelser, vad skulle du göra? Jag skulle träna det jag vill, äta mina favoriträtter och bara vara här och nu.

PS: Bilden är för två år sedan, det är fem plusgrader ute så någon snö förgyller inte känslan av vinter. DS.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “10 frågor

 1. Din wok låter jättegod. Jag ska försöka göra något liknande när jag kommer hem.
  Att mamma sig själv var ett riktigt bra uttryck. Det ska jag ta till mig och börja göra.

  1. Jag höftar alltid men jag strimlar och steker kycklingfile i olja. När kycklingen fått färg så häller jag på teriakisås så får det gotta ihop sig. Jag strimlar morötter och så vill jag ha i både purjolök och gul lök. Vissa gånger har jag också i vanliga wokgrönsaker. Till oss fyra brukar jag ta två lime som jag pressar ur saften ur och jag vill också få med lite av fruktköttet. Jag har kört på både torkad och färsk ingefära. Tycker det blir precis lika bra med vilket som helst. Jag river dock ingefäran så den gottar ihop sig med det kycklingen och grönsaker. Jag brukar köpa ICA´s äggnudlar som jag kokar enligt anvisning. När nudlarna kokat färdigt så häller jag av vattnet, häller i massor med soja och blandar runt. När både grytan och nudlarna är klara så häller jag i det i samma gryta och blandar runt. Just det, jag har i lite vanlig salt och peppar också. 😀

 2. Ettan och sjuan är vi helt överens om. Vad gäller åttan så är jag lite barnsligt förtjust i Hooja och deras låt ”Banan, Melon, Kiwi & Citron”. Och det konstigaste jag ätit är nog stekta fårtestikler i Marocko. I motsats till dig är jag väldigt äventyrlig av mig. Vill alltid testa nåt nytt och okänt.

  1. Aldrig hört Hooja faktiskt så har ingen åsikt. Men jag får väl lyssna på låten och se vad jag tycker. 🙂 Hm, fårtestiklar alltså. Kanske är gott men lockar mig inte att testa. Tyckte du att det var gott?

 3. Vacker bild var det iaf, så vackert med frosten! 🙂 Jag tänker att misstagen gjorde du för att lära dig ifrån och de till viss del har lett dig till den du är idag, skulle du gå tillbaka och ändra dina misstag skulle du förmodligen vara en helt annan person med ett annat läge, idag 🙂 Så tänker jag iaf! Pizza skulle jag nog kunna äta resten av mitt liv… tror jag, haha 😀

 4. Vilka trevliga frågor och kul att läsa dina svar. När det gäller resor skulle jag nog välja New York faktiskt. Det känns inte som en orimlighet men har inte blivit av.
  Det konstigaste jag har ätit är chokladdoppade gräshoppor och saltade myror. Min kompis hade jobbat i Japan ett år och tog med sig godsaker hem. Det var egentligen fullt ätbart men vetskapen om vad det var gjorde mig tveksam ändå.

  1. Jag har också drömt om att åka till New York. Någon gång kanske jag kommer dit. Det var konstiga grejer du smakat. Tror inte att jag vågat testa faktiskt.

 5. God morgon! Det är alltid fart och fläkt på din sida 🙂 Jag plockade åxå fram en bra lik bild som dig jag lade ut igen idag 🙂
  Dina frågor:
  Om du kunde äta bara en maträtt för resten av ditt liv, vad skulle det vara? Paltbröd och fläsk, riktig vit sås till på riktig mjölk, det var mat för skogsarbetare förr 🙂

  Vilken superkraft skulle du vilja ha och varför? Ja vingar vore inte dumt att ha, typ som Micke Rickfors sjunger om.

  Vad är din favoritfilm genom tiderna? Ursäkta vad är klockan med John Cleese.

  Om du kunde resa till vilken plats som helst i världen just nu, var skulle det vara? Jag skulle resa till Söderhavet, jag kommer inte på platsen nu, för jag stötte på en kompis igår(Pau hans far och hans släkt är därifrån. Abisko jadå, för allt Norrsken ja.

  Vad är det konstigaste du någonsin ätit? Allt jag fick på Plåsterkåken i 13 dygn från nyårsaftonen och framåt i 12 dygn nu i år.

  Vilken bok läste du senast och vad tyckte du om den? Jag läser inte så mycket böcker numer, dygnet har ju bara 25 timmar… men det var ngt med Uffe Lundell, jag har köpt det mesta av honom. Boken om Allan Mann ligger på nattygsbordets och är på g. jag läste lite på sjukhuset…

  Om du fick träffa vem som helst, död eller levande, vem skulle det vara och varför? Jag önskar då min farfar, jag fick inte så många år med honom. Freddie Mercury skulle nog min fru välja.

  Vilken är din go-to låt när du behöver lyfta humöret? ”Goast Dancing” med Simple Minds men den ska OBS vara live 🙂

  Vad är det bästa rådet du någonsin har fått? Att fortsätta min vanliga stil i försäljning och inte vara framfusig. Fortsätt med det du grabben sa en besökare på i en montern på en Stockholmsmässa ute i Älvsjö för teknik då jag sadlade om min karriär till försäljning av tekniska produkter (jag hade jobbat i 30 dagar typ) just som försäljare, jag hade uppträtt proffsigt. Jag hade ju varit verkstadsarbetare i 43 år bara 🙂

  Om du hade en dag helt för dig själv utan några förpliktelser, vad skulle du göra? Jag skulle sätta mig vid ett rorkult i en segelbåt och segla i 24 timmar tills jag var framme (helst i en Dominat 95 som jag haft) Som jag gjort många gånger att få uppleva tystnaden med endast vinden som susar i seglen och lattorna som ligger vågrätt med vinden och klucket från vågorna slå mot fören… när man ligger rätt i vinden så vibrerar rodret lite. Se solen gå ned och upp… finaste/bästa minnet är från fyren ”Svenska Högarna” jag såg timtals från båda hållen en morgon när jag seglade hem en segelbåt åt en kompis från Stockholm till Sundsvall på 3 dygn bra precis. De timmar jag sov kan jag räkna på mina fingrar 😉 Men så sov jag i två dygn då jag kommit hem 🙂

  Trevliga frågar och önskar dig en fortsatt trevlig tisdag.

  1. Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Kul att läsa dina svar med. Åh din dag utan förpliktelser låter ju väldans trevlig måste jag säga. Det hade jag inte tackat nej till. Även om jag inte kan segla och säkerligen blivit rejält sjösjuk. Plåsterkåken antar jag är sjukhuset. Var det så dålig mat där alltså?

Lämna ett svar