Min vardag - Träning

Favorit i repris

Min lediga dag sprang snabbt förbi. Det känns inte som att jag läst särskilt mycket men när jag bläddrar bakåt i böckerna så har jag gått igenom en hel del. Hur mycket som har fastnat kan man såklart fundera över. Idag fokuserade jag på att repetera kapitlet om trauma och lite barnsjukvård. Jag satt i soffan under ett par filtar och somnade som en gris. Det var väldigt skönt.

Idag var det även dags för träning igen. Vad skulle jag träna? Springa på löpbandet, köra cirkelfys eller kanske något på löparbana. Rickard kom med den eminenta idén att åka iväg och spela squash, en favorit i repris. För några år sedan så gjorde vi det var och varannan vecka. Jag vet inte riktigt varför det inte har blivit av, eller jo förresten, det kom ju en pandemi….. Hur som helst så tyckte jag att det kändes lite med trettio minuter men oj så trött jag blev. Vi spelar inte med poäng utan att få så mycket flås och explosivitet som möjligt. Hålla liv i bollen och springa så mycket som möjligt är väl våran melodi. Det blir sjukt jobbigt! Trettio minuter kändes ärligt talat långt. Nu hoppas jag på att vi kan få in en ny rutin att spela tillsammans på regelbunden basis. Det är grymt bra träning och ett bra sätt att få tid tillsammans.

Hela dagen idag har jag haft cravings på en härlig vaniljsemla. För enkelhetens skull köpte vi semlorna i vår lokala ICA. Blev lite besviken på mängden vaniljcreme. (Semlor med mandelmassa göre sig icke besvär hos mig…) Men gott var det ändå. Jag har läst några sidor i en bok, googlat på en sak och när jag klickade upp en bild från google visade det sig att den sidan var fullbelamrat med falska popupannonser. Hoppas på att datorn inte fick sig något ovälkommet virus nu. Vet inte om det var rätt men startade om datorn iallafall och klickade inte på någon av dessa annonser.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Favorit i repris

  1. Vilken härlig bild på dig och så favvo bilden med er båda. Ni är verkligen som gjorda för varandra:-)
    Squash spelade jag på 1980-talet. Visste inte att det fortfarande fanns squash-banor kvar, trodde allt var padel nuförtiden.
    Så du vill ha semlor med vaniljkräm – hahaha! Du/ni är kanske allergiska mot nötter om ni inte gillar mandelmassa. Om jag ska vara ärlig så gillar jag varken mandelmassa eller vaniljkräm. Brukar skrapa bort ”geggan”. Däremot är jag barnsligt förtjust i wienersemlor och den vispade grädden;-)

  2. Oj vad jag längtade till en semla nu 🙂 Squash har jag aldrig spelat och längtat till… förstår inte reglerna heller 🙂 Det finns en hall… med det är tre mil dit. Rutor och linjer, nej nej nej 😉

Lämna ett svar