Min vardag - Pilates

10 minuter pilates och lite EM-pladder

Både jag och Rickard känner att vi är stela, vi behöver mer styrka och rörlighet. Så igår letade vi fram ett pilatesprogram som vi körde mycket förr. Programmet är endast 10 minuter men fokuserar på mage. Med mina stela ben och onda höfter var det milt sagt en utmaning. Men om vi fortsätter att träna programmet så kommer vi båda snart att ha byggt upp styrka igen.

Igår fick vi se en svensk domare döma matchen mellan Rumänien och Ukraina. Glenn Nyberg som domaren heter gjorde det riktigt bra. Han släppte en sådan fin fördel som Rumänien gjorde mål på. Det visar på en bra spelförståelse från domaren. Håller tummarna att han får döma fler matcher. Med den insatsen har jag svårt att se att han inte skulle få någon mer match.

EM:s hittills sämsta insats stod domaren i Frankrike-Slovakien för. Hur man kan missa en sådan solklar hörna kan jag inte förstå. Han var inkonsekvent och blåste fler frisparkar för Frankrike och när Slovakien blev utsatta för samma regelbrott så blåste inte domaren. Det blev många varningar och Mbappé gjorde en riktig fuling. Jag tror att han (domaren, inte Mbappé) har fått packa sina väskor nu och åkt hem.

Uppdaterat 18/6 22:04

BP frågade helt korrekt om jag inte blandat ihop lagen och visst gjorde jag det. Frankrike spelade mot Österrike och Belgien mötte Slovakien.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

5 Comments on “10 minuter pilates och lite EM-pladder

 1. Hoppas att dina Pilatesövningar gör susen med din kropp. Och om inte pilates gör det så har jag stora förhoppningar på att din semester kommer att göra det.
  Vad gäller fotboll så är jag oerhört glad över lite fotbollstugg från din sida. Du ser ju matcherna från en helt annan ”vinkel” än vad jag gör. Dessutom granskar du dina domarekollegor lite hårdare än vad jag skulle göra, ungefär som jag som alltid håller ett extra öga på målvakterna. Man är ju arbetsskadad, eller hur?!
  Om du menade Frankrike-matchen så spelade Frankrike mot Österrike och bara vann tack vare ett självmål. MEN håller med dig om Mbappé, även om jag tycker det är hemskt att han bröt näsan.
  Om du däremot syftade på en usel domareinsats så tyckte jag faktiskt att den turkiska domaren som dömde Belgien-Slovakien inte borde döma en match till. Läste om honom, han hade visst blivit slagen när han dömde en match i den turkiska ligan. Nej, jag försvarar inte att man pucklar på en domare, men om Belgien och Lukaku hade gjort det igår hade jag haft förståelse för det. Belgiens andra bortdömda mål var liksom ett för mycket om man säger så.

  1. Just det, Belgien-Slovakien var det ju. Har skrivit fel i mitt inlägg. Det var precis han jag menade. Han har tydligen varit i blåsväder tidigare

 2. Jag tog fram mitt gummiband en stund idag (innan det torkar till) och gjorde lite övningar.
  Vi tyckte inte heller den domaren var så bra faktiskt.
  Ha en fortsatt fin tisdagskväll
  Carin

Lämna ett svar