Change 9

Forever Living – ett pyramidspel?

Den här kommentaren fick jag idag.
”Jag är mest skeptisk till C9/Forever Living för att det är ett företag med pyramid-upplägg där ägarna tjänar sjuka summor och där allting är väldigt sekt-aktigt som inom alla liknande företag. Om man tittar på vad de tar betalt för produkterna som kan hittas i vanliga apotek så fattar jag inte att folk betalar för dem. Skulle vara kul att höra om hur du resonerat när du valt att göra detta 🙂 Du kanske skrivit om det tidigare?” 
Min första tanke när jag fick höra talas om företaget första gången var just pyramidspel men pyramidspel är olagligt och Forever Living är ett väletablerat företag som funnits i över 30 år och är certifierat och noggrant kvalitetskontrollerat. De följer alla lagar och regler och har inget att dölja.
Jag har testat aloeveran ett antal månader och skillnaden före och efter är märkbar. Jag mår bättre, min mage mår bättre och jag är piggare. Aloevera och dess betydelse finns noggrant undersökt i olika forskningsrapporter. Det är godkänt att använda som kosttillskott och bara för några veckor sedan så presenterades en undersökning där de testat olika aloeveradrycker och där ForeverLivings aloeveragel var överlägset bäst. 
Min vän har beskrivit så bra varför Forever Living INTE är ett pyramidspel så jag kopierar hennes text. Hon har jobbat med Forever i över ett år och verkligen lyckats.

”Många tror att Forever är ett pyramidspel, och varje gång jag får den kommentaren blir jag lika förvånad. Att påstå att Forever är ett pyramidspel visar nämligen att man inte har någon koll överhuvudtaget. Forever bygger på Nätverksmarknadsföring. Det som skiljer det från vanlig försäljning är att vi som återförsäljare står för all reklam, rekommendation osv (som i vanlig handel kostar en massa pengar, vilket gör att priset på produkterna höjs från utgångspriset). I nätverksmarknadsföring är vi som återförsäljare den enda länken mellan företaget och kunden. Därmed får kunden precis det den betalar för, utan tilläggskostnader.

När det gäller återförsäljarnas lön kan det heller inte bli mer rättvist. Ju mer man jobbar, ju mer pengar tjänar man. Simple as that. Men till skillnad från ett vanligt jobb finns här inget tak för hur mycket man kan tjäna. Det beror helt på hur mycket tid man vill lägga ner. Är jag villig att verkligen satsa på att bygga upp min business finns det inget som hindrar mig från att tjäna mer än de som jobbat med Forever mycket längre än mig. Det beror helt och hållet på min egen insats. I ett pyramidspel kan man aldrig tjäna mer pengar än de som är ”över” en själv, men det är som sagt fullt möjligt i Forever.

Många tror också att man tar pengar från de personer man har ”under sig”, men så här ligger det till; De personer jag bjuder in och registrerar i mitt team blir på sätt och vis mina elever. Eftersom jag varit verksam i företaget längre än dem är det min skyldighet att lära dem allt jag kan för att de så småningom ska bli självgående. För detta betalar företaget mig en liten ”lärarlön”, eftersom jag kommer bli tvungen att lägga min egen business lite åt sidan för att kunna vara bästa möjliga stöd åt de nya teammedlemmarna. Denna lön sjunker sedan i takt med att personerna jag registrerat blir duktigare och mer självständiga. Som tack för att jag lärt upp nya återförsäljare betalar företaget mig sedan en liten ersättning för det mina teammedlemmar presterar. Pengarna tas alltså inte från den nya återförsäljarens lön utan kommer direkt från företaget. Tänk er själva om alla lärare i skolorna hade samma förutsättningar och fick en promille av det eleverna blev i framtiden. Undrar om vi skulle ha lite mer engagerade lärare då?”

Eftersom att jag själv bara har positiva upplevelser av produkterna ser jag ingen anledning till att inte vara en del av det här företaget. Det är definitivt värt att betala för dem då man man får det man betalar för. Produkterna håller hög kvalitet och jag har hittils inte blivit besviken.

 

 
 
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Forever Living – ett pyramidspel?

Lämna ett svar