Hälsa

En grön näringsbomb

Godmorgon torsdag, jag har en ledig dag framför mig och det ska bli så skönt. Igår när jag kom hem från jobbet var jag precis som en trasa men efter att ha sovit en stund, (jag somnade som en sten i soffan fast jag tänkte att jag inte alls skulle sova….) mat och så en femkilometerspromenad kändes det så mycket bättre.
Varje morgon har jag ätit min overnightoat men idag blir det en chiapudding med nicecream gjort på banan, spirulina, vaniljpulver och ananas. Jag har hört mycket gott om spirulina och det är en riktig superalg, en alg som är rik på både klorofyll, protein, vitamniner och andra livsviktiga näringsämnen.
Spirulina renar kroppen från gifter och det finns forskning som visar att spirulina har en inflammationsdämpande effekt. Det som ger sprulina färgen är ett pigment som heter fykocyanin som har starkt antioxiderande effekter vilket lindrar smärta och inflammationer. Algen rensar även kroppen från tungmetaller och skyddar nervceller och lever. Den innehåller alla vitaminer utom D och har mycket folsyra, vitamin B2 och vitamin B1. Spirulina har även många andra bra fördelar. Något som gör att det verkligen är värt att testa tycker jag.
En liten del av min nicecream blandade jag med acaipulver. Acai är en frukt som växer på palmträd i Amazonskogen och är rik på antioxidanter, fiber och andra nyttiga ämnen. Lite roligt att tänka på hur annorlunda jag tänker nu mot förr. Förut så tyckte jag att det var helt onödigt med kosttillskott men har förstått nu att kroppen verkligen behöver extra tillskott då maten inte innehåller samma mängd vitaminer och mineraler som det gjortde förr.
Jag köpte spirulina, acai och MSM från Welloteket.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En grön näringsbomb

  1. Haha..först trodde jag att det var ostbågar som låg på toppen 🙂
    Låter så gott! Jag måste ta mig i kragen och bli lite nyttigare. Steg 1: Handla hem produkterna!
    Kram och ha en fin kväll!
    Anneli

Lämna ett svar