Bakning

Ett recept på fröknäcke

Jag kollade innehållsförteckningen igår när vi var och handlade och det innehåller så mycket socker så jag ställde mig och bakade ett eget istället. Det här blev hur gott som helst och jag tänkte att ni ska få receptet på det.
Du behöver till 10 portioner (á 60 gram)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
3/4 dl linfrön
3/4 dl psylliumfrön
½ dl chiafröön
½ dl rapsolja
2½ dl varmt vatten
en nypa havssalt
Gör så här.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla frön med varmt vatten och rapsolja och ställ åt sidan i tio minuter. Dela därefter upp frösmeten på två bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå varje smet och platta ut. Använd en kavel för att rulla över bakplåtspappret. Ta bort det översta pappret och strössla sedan lite saltflingor över smeten. Grädda i 45-55 minuter eller till kexen blivit torra och gyllenbruna. Bryt kexen i mindre bitar när de svalnat.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Ett recept på fröknäcke

Lämna ett svar