Gotland 2018

På vår favoritö

I år är det åtta år sedan som jag och Rickard var på Gotland första gången med Samuel och Alexander. Då besöktes Lummelundagrottan (en besvikelse för övrigt) och Fårö. Denna fantastika ö som jag aldrig tröttnar på. Det är fjärde gången som vi är här hela familjen och tredje gången för Ida. Imorse ringde klockan tidigt men jag försov mig. Vaknade av ljudet av Rickard som stekte ägg. Tur att han kom upp ur sängen. Vi hade bokat plats på en lunchbåt så vi behövde inte kliva upp supertidigt. Bilen packades, jag vattnade rabatterna och sedan kom vi iväg. Trafiken flöt på bra till Nynäshamn och incheckningen. En liten detalj som kan vara bra att veta är att de kör stickprovskontroller ibland och då ska alla kunna legitimera sig. Det var nog många idag som fick sig en smärre chock. Identitetskontroll även på barnen när man fortfarande åker inom landet liksom… Men det löste sig bra och vi fick åka ombord. Men sedan kom nästa lilla lustiga grej. För överfarten bokades en hytt och det stod två olika kupénummer. När vi satt i våran hytt kom en familj och hade fått nyckelkort till samma hytt och bara några minuter senare kom nästa familj som också hade fått samma hyttnummer. Också här löste det sig, vi bytte till den andra hytten som stod på majoriteten av oss och där fick vi vara ifred.
En sväng blev det ut på soldäck men det blåste mycket och jag hade fel kläder på mig. En härlig grön klänning med vita prickar på som bara åkte upp. Lusten att vara ute försvann om man säger så.
Det var ganska stökigt i hytten, rastlösa barn och jag undrar hur störda hyttgrannarna tyckte att de blev… Till hemresan blir det till att ta med sysselsättning.
Det första vi gjorde när vi kom fram var att checka in i stugan och göra oss hemmastadda. Det var givet att inte missa matchen mellan Mexico och Sverige. Jag kan fortfarande inte fatta att Sverige vann sin grupp och gick vidare. Helt suveränt bra!
Vi fick besök. Jag var helt fascinerad av denna skalbagges gröna metallicfärg. Någon som vet vad det är för art?
Efter matchen åkte vi iväg och åt kvällsmat och så besöktes ett raukområde. Men mer om det kommer i nästa inlägg. Nu ska jag sova inför morgondagens äventyr som blir Stora Karlsö.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “På vår favoritö

  1. Åh, Gotland!
    Dit vill jag åka med familjen. Jag har bara varit där en gång och då med jobbet, men det var ju så fint.
    Synd bara att det ligger så avsides, så att säga 😉

  2. Åh, gotland! Vill verkligen åka dit! Vi funderar på att flyga över någon dag eftersom min sambo är pilot (Kalmar – gotland är ju hur smidigt som helst!). Hoppas på många bilder när du kommer hem istället 😀

Lämna ett svar