Personligt

Från veckan som gick

 
Godmorgon, då var det måndag igen och ny vecka. Helgen gick så snabbt, sa liksom bara swosh och så var det måndag igen.  Jag tänkte som vanligt göra min veckosammanfattning.
Veckans utmaning: Helt klart Victorialoppet! Jag är fortfarande nöjd med min insats.
Gjorde jag något ovanligt?
Ja, vi var på folkrace, hela tre dagar och finaldagen var vi där och såg alla race.
Väder:
Vissa dagar har varit fina och andra har varit lite gråare. Men jag är nöjd. När det är rktigt varmt tycker jag det är skönt när de varma dagarna bryts av av dagar som är lite svalare.
Känsla: Veckan startade med en del ångest och stress. Det tog några dagar att komma ner i varv efter alla jobbdagar. Men nu när jag haft semester i några dagar känner jag hur pulsen har gått ner och jag njuter av ledighet. Tre veckor till med härliga lata dagar!
Gulligaste bilden:
Brorsans katter som verkligen älskar varandra. Gosigaste kramen som Felix ger Findus. 😍
Träning: Victorialoppet, fyra kilometer i skogen, intervaller på platt mark och så backintervaller. Och tre promenader. Det jag saknat är styrketräning och pilates. Men det är en bra start!
Veckans haha: Den här artikeln från PT:Fia. Jag gillar henne i vanliga fall men där sjönk hon. Varför inte ta reda på fakta innan man uttalar sig? Det ironiska är att hon pratar om långsiktighet. Ketogen kost handlar just om långsiktighet och att läka kroppen. Perfekt enligt mig!
Veckans mest lästa inlägg:
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Från veckan som gick

 1. Men alltså egentligen- tycker du inte att PT-Fia träffar precis rätt? Har läst din blogg ett ganska bra tag nu och det verkar ju som att du dels inte mår bra av att äta ketogent, du skriver ju ofta att du känner dig trött och energilös när du har ätit så och du orkar ju t ex inte springa när du äter så. Dessutom precis som PT-Fia skriver så är det svårt att upprätthålla en så strikt diet och det måste du ju även hålla med om att du har haft svårt att göra?
  Inget illa menat alls men vad vill du egentligen uppnå med att äta ketogent? Mår du verkligen bättre det och är det värt de uppoffringar som krävs? Vinsten kontra nyttan.
  Måste också tillägga att oavsett vad förespråkarna av ketogen kost säger så är ketoner ALDRIG någonting som är positivt för kroppen. Att försätta kroppen i acidotiskt tillstånd oavsett om det är avsiktligt eller inte kan aldrig medföra någonting än katabola effekter och försvårar såväl proteinsyntes som citronsyracykeln. Många av våra diabetespatienter (är sjuksköterska) har funderingar kring ketogen kost och om det kan vara positivt för deras diabetes och våra läkare och dietister avråder alltid å det starkaste att de ska prova det, just för det aldrig medföra positiva effekter att rubba kroppens pH-värde och även till viss del för den abnormt stora mängden intag av mättat fett som dieten förspråkar. Vi vet ju sedan lång tid tillbaka att mättat fett inte är positivt i ett hälsoperspektiv. Vi vet att det leder till högt. kolesterol och därigenom till hjärt-kärlsjukdomar. Det finns ingen vetenskaplig forskning som visat på motsatsen.
  Så om du har som mål att bli piggare och starkare så tycker jag att du på allvar ska sätta dig in i vad ett ketogent tillstånd innebär för kroppsfunktionerna och läsa relevant och vetenskaplig (och då menar jag inte böcker skrivna av förespråkare som bara vill tjäna pengar utan vetenskapliga artiklarna i renommerade vetenskapliga tidskrifter) forskning kring vilka (ofta allvarliga) konsekvenser det faktiskt innebär att försätta kroppen i ketogent tillstånd ÄVEN om det är självframkallat.

 2. Så roligt att du sprang ett lopp. Kul att ni gjorde något som ni inte brukar göra som folkrace, det jag har aldrig vart på. Så söta katter som din bror har 😍

 3. Ja det tar nog ett par dagar fär att komma ner irån stressen, för man måste finna in sig i sin nya tillvaro som då är semester. Man skulle nog behöva åka bort direkt första semesterdagene ller så

 4. Härligt med lopp! Hade aldrig pallat haha!
  Men folkrace är så himla roligt! Var alltid på det när man var mindre! Super kul!!

Lämna ett svar