Hälsa

Jag har inte tid…..

Funderar du över hur vissa verkar hinna med hur mycket som helst medan du knappt hinner blinka så har hela dagen gått? Prioriteringar tänker jag att det handlar om. Jag köper egentligen inte att man inte har tid till vissa saker utan det har bara med prioriteringar att göra. Vad är viktigast för dig i ditt liv? 
Jag snubblade över den här bilden på ett nytt konto på instagram som jag precis börjat följa. Den är så talande. Frågorna bilden väckte i mig är:
Vad tycker du att du har tid till?
Vad prioriterar du?
Vad skulle du vilja ändra i ditt liv?
Jag kan komma på mig själv med att bara slöscrolla på Facebook och vips har det gått ganska många minuter. Det är ett typexempel på de där tillfällena som tiden tillåts gå utan att något vettigt görs. Missförstå mig rätt, ibland kan det vara skönt att bara göra ingenting. Men kan det är ”ingenting” fyllas med något vettigt uppbyggande istället? Mer tid med familjen till exempel, ta en härlig promenad och få frisk luft. Eller ett härligt träningspass. Missförstå mig rätt, det är såklart helt okej att slöscrolla eller vad ditt ingenting nu består av, kanske serier. Men säg då inte att du inte har tid. Vi har alla tid att varje dag göra bra val för vår hälsa och för vårt liv. Sen om du vill är en annan sak men tiden finns. Ett dygn är 24 timmar för alla.
Jag har inte tid… är den största myten av alla.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Jag har inte tid…..

 1. Så otroligt sant ❤
  Jag vet många som frågar hur jag har tid med träning och det är ju helt klart en prioriteringsfråga.Jag tittar inte alls lika mycket på serier som vissa andra ❤
  Inte för att jag tränar nu, men jag är på g till gymmet, ska bara lära mig att teleportera mig dit haha och få bort min sociala fobi som växt sig starkare. Sen är nytt gym med nya apparater otroligt jobbigt för mig i början, men jag ska ta mig dit 👍

 2. ja håller med dig man missbrukar verkligen den meningen "jag har inte tid" , visst ibland är det så att man inte har tiden, tex om man pluggar och skriver en tenta som ska vara inne, och det måste göras , även hur gärna man hade gjort det andra. Men ofta använder vi ju det för så mycket annat, tex jag har inte tid att läsa , när saningen är mer jag orkar inte , har ingen lust. så håller helt med dig det handlar ju ofta om prioritering.

 3. Det där är verkligen något man kan fundera på. Vissa människor har aldrig tid att göra något för att de är så himla upptagna men jag fattar inte vad de gör medans jag själv gör saker jämt och ändå har tid till saker. Du har helt rätt i att det handlar om prioritering. Vad vill man lägga sin tid på och framför allt, vilka vill man lägga sin tid på?
  Man måste även ha lite tid att göra saker som är oviktiga och slänga bort den på lite banala saker i bland också. Lite slöscrollande på Instagram är aldrig fel 🙂

 4. Håller HELT med dig om det här!! Tid finns, sen är ju ork & prioriteringar något helt annat… ibland kanske man kan prioritera att titta på en serie för kroppen behöver det men man kan inte "skylla" på att man inte har tid att träna om man sitter framför tv:n istället!

 5. Så bra frågor och tänkande. Jag prioriterar att få så mycket tid som möjligt med Loui på vardag och helgen och prioriterar bort telefonen när jag är med Loui. Men när han sover så ger jag mig tid att slöscrolla på mobilen. Nu har jag ju börjat göra lite pilates på kvällarna. Jag håller med dig om att man har tid till allt men det beror på hur man prioriterar tiden som man har

 6. På ett vis håller jag med. Många gånger kan man nog hitta tid (eller pengar) om man prioriterar om. Samtidigt tror jag inte att det är så svart eller vitt. Vill man göra massor räcker inte dygnets timmar till, så är det bara. Själv försöker jag prioritera träning och rörelse men ibland går det inte ihop med allt annat som jag vill och behöver, till exempel varva ner med ett avsnitt av en serie.

  1. Fast det handlar ju fortfarande om prioritering. Att just den dagen är något annat viktigare. Just för att man måste välja av allt man vill göra.

 7. Alltså Hanna, dina inlägg och dina resonemang slår mig med häpnad varje gång. Jag vet ju vid det här laget att du är en klok kvinna, men du överträffar dig själv! Det enda jag dock känner igen mig på på bilden över är gymmet vs Netflix. Antagligen för att jag är lite för sparsam med mina pengar. Vet inte när jag senast införskaffade något till mig själv för att jag fick ett sug efter det!

 8. Så lätt att tappa bort tiden idag tycker jag. Jag skulle dock inte säga att jag inte har tid att träna men ibland när jag sovit dåligt och jobbat så har jag valt att lägga mig i soffan en timma istället för att träna t.ex. Men oftast gör vi mycket onödigt som hade kunnat gå till någonting vettigare ja.

 9. Intressanta tankar! Visst handlar det om prioritering. Det där slöskrollandet tar nog onödigt mycket tid för de flesta. Men kanske är det i viss mån välbehövlig avkoppling då och då.
  För mig har träningen alltid hög prioritet. Jag har tränat regelbundet sedan 2005; det är jag stolt över! Fick dock en svacka nu under julen på grund av en rejäl förkylning och en skadad hand. Men jag kommer igen!
  Önskar dig en god fortsättning på det nya året!

 10. Ja, det är ju så sant. Det handlar oftast om prioriteringar. Tänkvärt att fundera över vad man lägger sin tid på.

Lämna ett svar