Pilates

Dagens träning och tankar kring kommande löptest

Häromdagen så tänkte jag att nu är det exakt tre månader kvar till det kommande löptestet (har råkat radera det inlägget så därför skriver jag om det igen). Det brukar alltid vara första helgen i februari. Det är ju gott om tid om jag verkligen fokuserar på rätt saker och inte låter latmasken vinna över mig. Vanliga träningsprogram brukar vara på 12 veckor, så det passar ju rätt bra i tid. Uthållighet har jag så det jag behöver fortsätta jobba med är just farten och styrka. Ett pass explosiv styrka i veckan känns som ett minimum faktiskt.

Den här veckan startade jag med en timme pilates, cykling till jobbet i måndags och igår fick det bli vila. Så idag rejsade jag på löpbandet. Största delen av passet gick på ren vilja, funderar över om jag någonsin kommer vänja mig vid att köra tuffa pass efter jobbet. Vill jag bli bra så är det bara att bita ihop och kämpa emot tröttheten. Det är alltid huvudet som blir trött före kroppen så det är mest mentalt och inte till en början fysisk trötthet.

Olika men ändå samma! Särskilt de två övningarna på nedre raden, rollover, (den högra bilden) är egentligen samma sak som rollup (den vänstra bilden). Jackknife (när jag lyfter benen rakt upp) har jag inte gjort på bra länge och jag blev förvånad över att jag var så pass stark i övningen att jag orkade lyfta benen så pass rakt som jag ändå gör. (Allt är relativt såklart, ska se om jag hittar en bild för jämförelses skull.)
Bild från sommaren 2015
Efter löpningen stretchade jag en stund, särskilt höftböjare, rumpa och hamstrings. Kvällens löppass kommer ta mycket på kroppen så då är det extra viktigt att få till ett pass med rörlighet. Annars kommer smärtan i höfterna som ett brev på posten. 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Dagens träning och tankar kring kommande löptest

  1. Stretch är så skönt efter en rejäl träningsrunda. Något jag verkligen saknar med cheerleadingen, den grundliga stretchningen. Skönt att du är igång innan löptestet.

  2. Härligt att du visar med bilder på de olika övningarna i pilates. Som du skriver blir man först trött i huvudet och sedan kroppen. Det är då man får vara envis.

  3. Ja 3 månader går ju jättegfort, märker man ju nu eftersom man tycker det var sommar och semester nyligen, så förstår att man måste förbereda och hålla i gång för det nu

  4. När jag läser träningsinlägg kommer mitt dåliga samvete in. Måste ta tag i träningen igen, men är så omotiverad. Det är farligt för mig att hoppa över det så mycket.

Lämna ett svar