Min vardag

Minnen

Egentligen känns det som att jag har massor att skriva men nu när jag vill skriva några rader så är huvudet tomt. Inte alls konstigt med tanke på att jag varit i skolan hela dagen och kvällen tillbringades på jobbet. Dock så brukar det lösa sig när jag väl börjar skriva.

Saker som ändå kommit upp nu när jag inte hade något att skriva om… 😛 Bilderna är från december 2012.

Dessa dagar för tio år sedan hade vi massor med snö. Hoppas på att det snart blir snö igen. Förutsättningarna är ändå rätt: minusgrader.

Jag kan berätta om att det den här veckan var 15 år sedan som jag började jobba som undersköterska. Hade något sommarjobb innan dess och ett extrajobb men jag tycker inte riktigt att de räknas eftersom det var så kort tid. En sommar bara och några pass på hösten. Men det skulle dröja fyra år som vikarie och ett företagsbyte innan jag till slut fick min tillsvidareanställning.

Nu i december är det också tio år sedan som jag gjorde min examination i etik och kommunikation i utbildningen till specialistundersköterska inom palliativ vård. Det firar jag med att imorgon skriva ytterligare en tenta fast den här gången inom akutsjukvård och akut omhändertagande.

Jag och mamma sjöng julsånger på mitt och mammas jobb. Så mysigt ju!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

14 Comments on “Minnen

 1. så roligt att tänka tillbaka ibland, har faktiskt också en uska utbildning fast inom psykiatri och handikapp , dock jobbar ja inte inom det idag men en väldigt bra utbildning att ha i ryggsäcken faktiskt 😀 <3 lycka till i morgon på tentan <3

 2. Du måste vara en oerhört stark människa för att kunna jobba med palliativ vård. Det skulle jag aldrig klara.
  Även som akut-uska behöver man ju ett starkt psyke för att kunna hantera svåra skador/sjukdomar.
  Bra med minnen, då kan man klappa sig på axeln och ge sig själv beröm. Jag brukar också göra det ibland.

  1. Stark vet jag inte, vissa situationer som jag är med om är såklart riktigt tuffa och jag får se många sorgliga livsöden. Men jag älskar mitt jobb och jag tror att det är en förutsättning för att orka.

 3. Det är skoj att titta på gamla kort och minnas tillbaka på det som hände just då.
  Det var verkligen en massa snö 2012. Var tvungen att blicka tillbaka i min blogg med.
  Carin

  1. Älskar att titta på gamla kort. Är så fint att få minnas tillbaka och se allt man gjort. Vissa saker har jag glömt bort så då är det fint att påminnas om det genom bilder.

 4. Vilka underbara bilder du har delat 🙂 Jag håller med dig, mer snö bör komma för snön är så förbannat mysigt plus jag märker att jag psykiskt mår så mycket bättre när snön ligger på backen än bara ett ständigt mörker.. snön lyser upp så mycket 🙂 En fråga bara, är det du och din mamma på kortet där en håller i en gitarr? Asså hur fin bild 😀 Hade velat höra er sjunga tillsammans <3 Kram på dig vännen

 5. Otroligt att du jobbat 15 år som undersköterska. Måste kännas bra att du har haft samma arbetsplats hela tiden om jag fattat dig rätt. Hoppas det går bra för dig med att skriva tentan.

 6. Tänk vad tiden går fort och 12 år det är ju många år, roligt att du jobbat där så länge. Brukar ni sjunga tillsammans du och mamma din? Samt förstår att du då är trött, hade knappt jag heller orkat

  1. Jag har tänkt i några år att jag skulle vilja plugga till sjuksöterska. Men det är jag som undersköterska som är närmast patienten och det är där jag älskar att vara.

Lämna ett svar