Min vardag

Ångest, stress och press

Jag tog ledigt från jobbet igår för att kunna sitta med mitt examensarbete. Jag försökte arbeta med handledarens kommentarer. Vissa av dom har jag kört fast på och andra löste jag plättlätt. Jag känner spontant att jag behöver mer handledning och jag hoppas på att jag kan få det av handledaren. Det borde inte vara helt omöjligt. Mitt stora dilemma nu är hur jag ska lyckas knyta ihop säcken. Att bakgrund, resultat och diskussion i slutändan hänger ihop. Just nu känns det som tre lösa trådar och diskussionen har jag inte ens påbörjat än. Känner spontant att jag vill byta ämne men det går ju inte. Och vad skulle jag skriva om istället? Jag hade en idé kring examensarbete, en ynka liten idé och jag har inga nya tankar.

Nej min plan framåt nu blir att låta arbetet vila idag, skriva ut det och läsa det jag skrivit på papper istället. Tror det blir lättare då att se var det är för ”flytande”. Kanske att jag får några nya snilleblixtar då. Skulle vilja få det inskickat innan söndag för då åker vi ju till Gotland och då tänker jag inte arbeta med några examensarbeten. Jag behöver vila!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Ångest, stress och press

  1. Här är jag lite av en expert eftersom jag handleder examensarbeten. Du är helt rätt ute : skriv ut och läs igenom ditt arbete. Om du har någon som vill och kan läsa din text som inte alls kan ämnet, låt den läsa texten och säga till var hen inte förstår vad du menar. Då brukar ”glapp” i texten upptäckas. Vila från texten och ls om den igen efter resan till Gotland om du hinner. Det kan också hjälpa innan du träffar di handledare igen.

    1. Tack för feedback. Jag kan inte vänta till efter Gotland med att jobba vidare med texten eftersom nästa inlämning är första april. Så jag måste få iväg nästa stycke den här veckan. Så jag kan vila först när jag fått klart alla ändringar. Får ångest av bara tanken…. Hur ska jag få ihop allt….

  2. Bara att kämpa på. Du är snart i mål ju! Så härligt att åka till Gotland.
    Jag ser framemot att vara ledig hela påskhelgen och totalt koppla bort jobbet! Jag ska läsa, träna, äta gott och bara vara. Sedan ska jag nog ta långhelg även helgen efter. Jag behöver lite ledigt nu, för sedan lär det fortsätta i samma galna tempo tills skolavslutningen…
    Ha en skön fredag!

  3. Du gör nog helt rätt i att låta både ditt huvud och ditt examensarbete vila i några dagar. Försök att ”skala bort” avhandlingen och bra njuta. Du kommer få hur många nya idéer/infallsvinklar som helst sedan. För om man tänker för hårt, blir det ofta inte lyckad alls.

  4. Ibland kan det vara skönt att låta ett arbete vila och sedan läsa det med nya ögon igen. Jag förstår mer än väl att du vill vara ledig när ni är på Gotland.

Lämna ett svar