Veckans Pilatestips

För axlar och armar

Fy vilken gräslig huvudvärk jag vaknat med idag. Har tagit ett par panodil och hoppas på att det snart har effekt. Jag blev väldigt ledsen över en sak igår kväll och jag har alltid ont i huvudet dagen efter. Trots det så har jag har skrivit ut mitt examensarbete, ätit frukost och nu hoppas jag att tabletterna snart verkar. Jag behöver jobba fokuserat idag. Vad gäller examensarbetet ska det vara klart innan tentan 26:e april. Har hela tiden tänkt att jag har en bit in i maj på mig. Hur jag nu kunde tänka så vet jag inte. Jag mailade hur som helst läraren om handledning och jag skulle få ett telefonsamtal. Hoppas på att hon ringer idag för sen är det ju påsk och ett helt gäng med röda dagar.

Något jag personligen är slarvig med är att bygga styrka i armar, axlar men även rörlighet i överkroppen. Med gummibandet tycker jag personligen att det blir roligare träning och det går att variera sig lite mer.

Övning 1: Sträck upp armarna mot taket, sänk den ena armen ner mot golvet bandet sträcks samtidigt ut så du får lite motstånd. 

Övning 2: Fortfarande armarna rakt upp men sträck ut mot sidorna med raka armar

Övning 3: Ej med på bild, men cirkla bak med raka armar ner mot golvet bakom dig. Lyft upp armarna samma väg tillbaka.

Övning 4. Sitt upp med raka ben och trä bandet om fötterna. Flexa fötterna och sitt upp så rakt du kan. Ta ett stadigt tag om bandet och dra armarna mot dig. Det ska vara tungt att dra så känns det för lätt, håll längre in på bandet.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “För axlar och armar

  1. Tack, vilka bra tips! För övrigt hoppas jag att du mår bättre idag och att det löser sig med examensarbetet. Det brukar ju göra det, även om det känns väldigt stressigt innan allt är på plats. En fin påsk önskar jag dig hur som helst.

  2. Det ordnar sig, ta det bara lugnt! Och så hoppas jag förstås att samtalet du fick gav dig lite inspiration. Annars strunt i allt vad examensarbete heter och NJUT av semestern på Gotland. Önskar dig massvis med sol!!!

Lämna ett svar