Min vardag

Boosta hösten

Godmorgon! Jag känner mig så glad idag, är det nu det vänder? Eller så är det att jag har en ledig dag, börjar skolan imorgon och får träffa mina klasskamrater igen. Till jobbet ska jag först på torsdag. Idag ska jag svara på de sista basgruppsfrågorna och så ska jag förbereda mig lite genom att läsa om thoraxkirurgi. Spännande värre. Vad ska du göra idag?

Snart är det första september och höst på riktigt. Brukar du välkomna hösten med öppna armar eller är du den här personen som helst går i ide? Jag är nog lite både och. Jag tycker verkligen att hösten har sin charm och nu är det helt okej på ett annat sätt att tända ljus, kura ihop under en filt i soffan och pyssla inomhus.

Det jag älskar mest med hösten är den härliga känslan av förändring i luften. Barnen börjar skolan efter ett långt sommarlov och det är som om naturen byter sina kläder och färger, från det gröna och blommiga till det varma och färgrika. Luften blir svalare och friskare, och det är så uppfriskande att gå ut och känna den krispiga höstluften mot huden.

Jag älskar att hösten är en tid för mysiga stunder inomhus. Det är en perfekt tid för att tända ljus, krypa upp i en filt med en bra bok eller film, och kanske njuta av en kopp varm dryck. Det är som om hösten bjuder in till lugn och avkoppling efter sommarens intensiva aktiviteter.

Det jag ser fram mot i år är:

 • jag ska ha praktik på tre avdelningar i år. Akuten har jag redan varit men kirurgen och brännskador kommer bli helt nytt för mig. Det ska bli riktigt spännande.
 • tända doftljus. Yankee candle har bra ljus, annars är jag rätt känslig för dofter.
 • jag vill äta goda grytor.
 • köra igång min pilateskurs igen. Men vi får se hur det det blir i år. Just nu är det väldigt få anmälda så kanske inte ens blir någon kurs. Men jag hoppas på det.

Kan du inte ge mig dina bästa tips för en härlig höst?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

7 Comments on “Boosta hösten

 1. Jag röstar på hösten hela dagen! Höstfödelsedagar verkar ge detta, vi ”oktoberbarn” har ofta varma känslor runt denna förändringens tid. För mig innebär härlig höst bl a detta:
  skogspromenader med härliga dofter
  tända ljus
  fotbad
  mysiga kläder, gärna skönt merinoullsunderställ och fluffiga tröjor
  kulturevenemang
  handarbete
  bokcirkel
  ordning och reda
  att stänga ner trädgården inför vintervilan
  en massa ört- och rooiboste
  elda i kakelugn och vedspis

 2. Jag tycker ju mycket om sommaren och kan därför känna att höstens ankomst är lite vemodig. Samtidigt så är den också en nystart på ett nytt läsår vilket känns bra.
  Jag har precis läst ”Lova mig tystnad” av Mattias Edvardsson och den gillade jag. En deckare med relationer som utgångspunkt.

 3. Så härligt att du känner dig på topp igen.
  Jag ska städa en lägenhet åt en men efter det är det lugna gatan hos mig.
  Tyckte det kändes som hösten är på G här med. Friskare och klarare luft nu på morgonen.
  Ha en bra dag.
  Carin

Lämna ett svar