Min vardag

Bröllopsfirande i Visby

Så, nu kommer mitt inlägg från Gotland. Det kommer bli många bilder! Om överfarten och hotellfrukosten kan du läsa om HÄR. Efter frukosten gick vi och la oss och sov ett par timmar. Därefter var det dags för dagens utflyktsmål. Vi skulle ta en lång promenad till Högklint. Det bjöds på dimma men det var inte särskilt kallt, iallafall inte så länge som vi höll igång. Från hotellet till Högklint är det 6,4 kilometer och första tre kilometer kan man gå längs med havet. Fantastiskt vackert även en sådan här dag när man inte såg särskilt långt. Jag sa det till Rickard, att det må vara tråkigt väder men det är fortfarande Gotland. Det där med tråkigt väder förresten skulle jag få äta upp.

När vi kom fram till Högklint så åt vi vår medhavda matsäck och vi fick till och med sol på nosen på vägen tillbaka. Det blev en ”nätt” promenad på nästan 13 kilometer. Så långt var det länge sedan vi gick så musklerna protesterade lite…

Till kvällsmat åt vi en grymt god smörgåstårta, kryddad med lite av Gotlands signum: ramslök. När man går kärleksstigen på sommaren är luften alltid fylld av doften från ramslök. Så gott ju! Tårtan slöks av oss båda och sedan var vi mätta och belåtna.

Avresedagen regnade och jag blev helt depp! Men vi hade planen klar: stanna på hotellrummet till utcheckning och sedan knalla bort till Gotlands museum. Vi har varit på Gotland många gånger vid det här laget så att hitta till museumet utan GPS var inget svårt. Där briljerade Rickard. Jag gillade verkligen muséet, man fick en stor portion av Gotlands historia. Den är ganska mörk faktiskt med en hel del krig och lidande.

Vi tog en enkel lunch och sedan knallade vi runt i Visbys innerstad. Vi hittade en sådan gullig presentbutik där jag ville ta med mig allt. Fanns så mycket fint. Det blåste rejält och flera avgångar hade blivit inställda. När vi gick ner till hamnen så tog vi vägen nere vid havet och det var maffiga vågor. Jag visste direkt att jag skulle bli väldigt sjösjuk. Det var en snäll passagerare som bjöd mig på åksjuketuggummi och så hade jag tagit en postafen. Den kombon var bra, hade annars mått betydligt sämre än vad jag gjorde. Vi hade tur med båten, vår avgång var den sista för dagen på grund av vädret.

Framme i Oskarshamn var det riktigt busväder, det snöade och blåste riktigt kalla vindar. Kände då att vädret på Gotland ändå hade varit bra. Hellre regn än snöbus. Tror du inte att Agda hade lagt av? Starthjälpen har inte svikit oss tidigare men det gjorde den igår. Till slut hade vi inget annat val än att ringa efter vägassistans. Efter dryga timmen kom bärgarn som en räddande ängel från Kalmar. Till slut kom vi iväg men det var inget roligt att köra hem. Det gick i 60 mer eller mindre hela vägen och vid Åtvidaberg var jag riktigt rädd att vi skulle åka av vägen. Till slut kom vi hem, bokstavligen mitt i natten. Det blev till att skutta i säng direkt. Lycklig och tacksam över fina dagar med Rickard <3.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

13 Comments on “Bröllopsfirande i Visby

 1. Gotland som man normalt förknippar med SOMMAR är väldigt vackert även andra årstider. Det visar du med alla fina bilder. Hotell, vandring, god mat, låter perfekt. Men rubriken, bröllopsfirande? Hade ni bröllopsdag, eller var ni på någon annans bröllop?

 2. Man brukar ju säga ”Men vi hade i alla fall tur med vädret”, och på sätt och vis hade ni det. Jag menar alla resmål gör sig bättre när det är soligt och varmt, och det gäller speciellt Visby har jag lärt mig den hårda vägen. Men ni gjorde det bästa av situationen. En himla tur att ni kom hem helskinnade, för snökaoset i ”era trakter” blev ju vida känt dagen efter. Hi hade tur (och skicklighet):-)

  1. Vi hade verkligen tur med vädret. Snökaos hade inte varit så roligt att ha på ön. Det var inte roligt att ha på hemvägen heller. Så obehagligt när man knappt såg vägen.

 3. Hej Hanna,
  Jag kan tycka att det är lite småmysigt med ruggigt och grått väder ibland i kontrast till sommar, grönt och sol som man tänker sig Gotland. Vi var i Skottland i november en gång och myste på som bara den i regnet. Vi hittade många bra ställen att springa in på. Vilka fina bilder och så mycket ni har sett.
  Ha det gott!
  Varm kram,

 4. Även om nu inte vädret var det bästa så ser det ut som ni fick en fin helg på ön! Jättefina bilder från er utflykt och spännande med Gotlands museum.
  Otur med startkrångel och ett riktigt dåligt väglag när ni kom tillbaka till fastlandet. Tur att det gick bra i snövädret i alla fall!

  1. Det var underbart att få vara där, bara jag och Rickard. Blev en härlig energikick. Ja, bilen är verkligen tråkig just nu men vi har köpt ett nytt batteri så problemet kommer snart avhjälpas.

Lämna ett svar