Hanna funderar

Det är inget annat än skamligt!

Staten kan inte i första stunden uppmana alla att vaccinera sig, för att i nästa stund låta människor som tar skada stå sitt kast. Det riskerar att skada legitimiteten i framtida vaccinationskampanjer. 

Debattartikel Expressen

Har du läst att de som krävt skadestånd av staten för sina vaccinskador (narkolepsi) fått avslag? Det är inget annat än skamligt och ger mig inget hopp om att de som fått skador av covidvaccinet kommer få någon ersättning. Vem går in och hjälper om inte staten tar sitt ansvar? Staten som ska värna om den svaga människan.

När svininfluensan härjade så kom ett påbud om massvaccinering, den sprutan tog jag faktiskt men det var enbart för att en kollega tyckte att jag osolidarisk och oempatisk (känns det igen kanske….) Då var jag inte stark nog att stå emot pressen. Men iallafall.

Jag läste en bra debattartikel igår angående det här. Om man vill att människor ska vara ”lydiga” och följa påbud om massvaccinering, då kan man inte därefter lämna människor åt sitt öde, att de får klara sig bäst de kan själva. I avtalen med läkemedelsföretagen avsäger sig läkemedelsföretagen sitt ansvar vid eventuella biverkningar. Det är ett ansvar som jag tycker att läkemedelsföretagen egentligen ska ta. Och om de kan friskriva sig ansvar, då kan inte staten göra detsamma. Särskilt inte när de utövar påtryckningar att man måste vaccinera sig. Staten måste ta sitt ansvar! Solidariteten kan inte gå åt bara ett håll.

Jag hoppas att fler människor vågar stå upp framöver och inte falla för pressen att vaccinera sig. Om man ska vaccinera sig så ska det vara för att man själv vill, inte för att andra tycker att man ska göra det. Framförallt ska man kräva att staten tar ansvar!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

3 Comments on “Det är inget annat än skamligt!

  1. Visst är det riktigt illa att staten inte tar sitt ansvar här.
    Själv stod jag på mig och vaccinerade mig inte mot svininfluensan. Jag blev kallad illojal av flera kollegor men så fick det vara.

    1. Ja, jag tycker att det är fruktansvärt. När de vill att man ska ta sitt ansvar och dra sitt strå till stacken så kan de inte bara strunta i en därefter.

Lämna ett svar