Min vardag

En bön

Jag tänkte somna tidigt igår och få en riktigt bra natt. Jag somnade också tidigt men vaknade efter en stund och resten av natten har jag drömt om tentan i december. Istället för att handla om sjukvård var det en tenta kring sådant som tillhör allmänbildning. I drömmen försvann dessutom mina papper…. Känns som att mitt huvud är lite uppe bland molnen just nu. Har svårt att koppla av tror jag. Fast jag känner mig inte speedad men har tydligen en del att bearbeta kring praktik och skola. Tänkte avsluta inlägget med en sådan fin text som verkligen berörde mig.

”Det här är en bön för allt det som inte blev
För hopp som grusades. För drömmar som brast.
För kärleken som inte räckte till.
Kan du vara en Gud också för det?

Det här är en bön för smärtan i det som togs ifrån
mig. För skulden över det jag slarvade bort.
Kan du vara en Gud också för det?

Det här är en bön för orden jag borde ha sagt,
men som aldrig kom över mina läppar.
För tystnaden och stumheten
Som lade sig emellan oss
Kan du vara en Gud också för det?

Det här är en bön för allt som blev ogjort.
Handen som inte sträcktes ut av rädsla för att bli
avvisad. Kan du vara en Gud också för det?”

Susanne Dahl, @systerdahl

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “En bön

 1. Hej Hanna,
  Jamen usch vilka röriga drömmar det kan bli ibland. Så där kan det bli när man har mycket i huvudet…Hoppas du får det mer fridfullt snart.

  Men vilken fin bön. Tack för att du delade den. Passar bra i mitt liv känns det som.

  Ha det gott! Tack för dina fina och kloka kommentarer hos mig.

  Varm kram,

  Anneli

  1. Det hoppas jag med, framförallt mindre press vore bra. Fast egentligen är det bara jag själv som sätter den pressen på mig. Med skolan kan jag ju välja att enbart fokusera på det som kommer komma på tentan. När jag läste bönen började jag nästan gråta. Tyckte den var så fin!

 2. Tråkigt när man inte får sova ordentligt och huvudet är fullt av tankar på det som komma skall.
  Det var verkligen en fin text.
  Carin

 3. lite läskigt med mardrömmar, händer inte så ofta, senast drömde jag halvt vakendröm att någon försökte dra mig ut genom fönstret… knasigt
  En bön är som meditation, stanna en stund. Inte jättefarligt att missa en tenta egentligen, finns möjlighet att göra om det. Men man har ju inte tid… jag lärde mig att första tentan handlar oftast om det som föreläsningar handlat om, andra tentan är alltid svårare.

 4. Vad fint! Tack. Hoppas att dina tentor går bra trots jobbiga drömmar. Sådana är väldigt vanliga då man är inne i en stor förändring, eller är extra stressad.

Lämna ett svar