Min vardag - Träning

En explosion av grönska

Det har fullständigt exploderat i naturen. Min vita bil var inte så vit i morse, den var snarare gul och näsan bara kliar och är allmänt tråkig. Det skulle behöva komma ett rejält regn som sköljer ur luften. Igår tog det en stund innan jag kunde somna. Jag bara grubblade över hur kalium- och vätejoner byter plats vid en ketoacidos och hur ketoner bildas i levern.

Idag har jag varit i skolan. Fokus har varit på våra inlämningsuppgifter och diskussion kring dom. Vi hade även en föreläsning om palliativ vård på IVA. Eftersom en av lärarna är gravid hade vi fixat en liten låda med presenter till bebisen och gofika.

Förra terminen körde jag en pluggfri dag innan tentan, det har jag också gjort idag. Jag tänker lite att det som inte sitter nu kommer inte kunna stressläsas in på en kväll. Det kommer bara stressa upp mig känner jag. Så ikväll har jag tränat lite. Jag har en app på telefon som man kan ställa in på vilka intervaller man vill. Alltså vilka tider, min klocka är lite mer begränsad i det avseendet. Jag valde att träna explosiv styrka. Känns så bra att jag fått till ett sådant pass en gång i veckan i tre veckor. Är det ett nytt stående pass kanske? Jag hoppas det iallafall för det är precis det jag behöver. Jag upplever att jag redan orkar mer. Den här Jag valde ut fyra övningar:

 • burpees (usch för dom men det är en sådan bra övning)
 • hoppa hopprep
 • höga knän på madrass
 • höga knän på stepbräda.

Jag är riktigt nöjd med dagens pass. Kändes riktigt bra måste jag säga. Efter träningen åt jag och barnen en pastasallad som Rickard förberett åt mig. Det enda jag behövde göra var att koka pasta. Smidigt värre ju!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “En explosion av grönska

 1. Ett gissel när man är pollenallergiker denna årstid.
  Vilka skojiga kakor ni hade till go-fikat.
  Ha en fin och bra onsdag.
  Carin

Lämna ett svar