Min vardag

Fem en fredag vecka 19: Trasiga ting

Vad är din karriärplan?

Min plan, eller det jag vill jobba med har ändrat sig så många gånger. När jag var barn ville jag bli en stor artist och min stora idol var Mariah Carey. Tänk att kunna sjunga som hon. Drömmen att kunna sjunga ”på riktigt” har alltid funnits kvar. Nu är den just det, en avlägsen dröm.

Efter gymnasiet så drömde jag om att åka till Irland och och rida fälttävlan men så fick jag Samuel och drömmen ändrades istället till att bli barnmorska. Nu efter tredje barnet är jag alldeles för förlossningsrädd för att ens tänka tanken på att förlösa någon annans barn.

Så då 2005 läste jag till undersköterska och senare (2012) till specialist inom palliativ vård. Jag har också läst till specialist inom psykisk ohälsa men där har jag praktik och examensarbete kvar.

Och nu läser jag till specialist inom akut- och intensivvård som du vet. Det är intensivt men kul. Någon gång i framtiden vill jag till IVA.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När hade du senast sönder något av glas? Hm, det var väldigt länge sedan faktiskt så jag minns inte.
 2. Har du något trasigt porslin hemma? Har helt klart någon kantstött tallrik.
 3. Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas? Kan inte komma på något alls faktiskt.
 4. Har du någon gång brutit något i kroppen? Nej men däremot har jag stukat mina fotleder ett antal gånger.
 5. När bröt du senast ett löfte? Det har jag såklart gjort men kan inte komma på något nu.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

11 Comments on “Fem en fredag vecka 19: Trasiga ting

 1. Alltså idag är våra svar nästintill identiska. Förutom brutna ben så. Men som aktiv fotbollsspelare/domare är det ju givet att man stukar fotlederna då och då;-)

  Sedan tycker jag att det är fantastiskt att du orkat plugga trots tre barn. Du är verkligen ambitiös och verkar lyckas med dina utbildningar. Eloge!!! Dessutom hinner du med att vara fotbollsdomare också. Otroligt bra jobbat:-)

 2. Vi har svarat ganska lika – det där med kantstötta ting t.ex.
  Och jag har också alltid drömt om att kunna spela piano eller att sjunga vackert som en näktergal eller som en stor artist 🙂 Men nej, jag är nog mer som en kråka.
  Alla är vi ju ändå bra på nåt. Jag kan skriva, artiklar, reportage – 7000 tecken på 1,5 timme om så behövs.

 3. Har du kanske stukat fotlederna när du joggar? Jag har lyckats bryta bägge, dock inte samtidigt och inte när jag joggat! En gång dansade jag med min rottweiler och ramlade och hamnade under jycken, andra gången halkade jag på en trappa…Du har hunnit med mycket plugg, väldigt ambitiöst! Trevlig helg

  1. En gång ramlade jag av en häst och hamnade med foten under mig och senaste gången jag stukade foten så var det under en fotbollsmatch där jag halkade på en isfläck mitt i en maxlöpning….

Lämna ett svar