Min vardag

Fem en fredag vecka 31: Mjukstart

I natt har jag funderat över om vi har en råtta eller mus i sovrummet. Något knaprande ljud har stört mig hela natten och varje gång jag har försökt lokalisera var det kommer ifrån har ljudet såklart försvunnit. Mycket irriterande!

Den här veckan är Elisas fem fredagsfrågor tillbaka efter semesteruppehållet. Temat är mjukstart. Häng på du också men glöm inte länka till Elisa då det är hennes hittepå. 🙂

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

1. Kan du nå ner till tårna om du böjer dig framåt? Ja, det kan jag. Tackar pilatesträningen för det. (Tyckte inte jag hade raka ben fast de verkligen kändes raka så jag tog en bild med då jag faktiskt böjer på benen.)

2. Vad är något du gör långsamt? Pilates tränar jag alltid långsamt. Annars är jag snabba Ville.

3. Vad kommer du snart börja med igen? Mina studier.

4. Hur behåller du sommarkänslan? Min sommarkänsla flög sin kos med det kalla regniga vädret. I mitt huvud är det höst, särskilt som vi nu kommit in i augusti.

5. Har du något planerat för hösten? Jag ska ha praktik på tre olika avdelningar på US. Det kommet bli praktik på BRIVA (brännskadeintensiven), kirurgen och så ska jag göra några pass på akuten igen. Det blir fullt fokus på studier.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

25 Comments on “Fem en fredag vecka 31: Mjukstart

 1. Visst blev juli ett bakslag i vädret, trist för alla som har semester då, men jag tycker juli alltid är den mest ostadiga sommarmånaden. Lycka till med allt i höst

 2. Nej, alltså att redan nu tänka på höst gör mig deprimerad. Men så har vi ju också haft betydligt bättre sommarväder än de flesta i vårt avlånga land. Så 16-20 grader och sol med regn efter kl. 16 är helt okej för min del.
  Konstigt nog har jag inga problem alls att nå ned med fingertopparna till golvet – med sträckta ben alltså;-) Sedan måste jag säga att dina tights är så otroligt fräcka och snygga. Var har du köpt dom?
  Ser du fram emot studierna? Så intressant och annorlunda att jobba/praktisera på en IVA för brännskador. Gissar att där gäller olika speciella ”moment” som inte finns på en ”vanlig” IVA.

  1. Jag har köpt dom på Strongers rea. Såg att de även finns i långa tights. Habegäret slog till direkt måste jag säga. Ja, jag ser verkligen fram mot studierna samtidigt som det samtidigt kommer bli en del stress och press från min sida. Vill ju alltid prestera på högsta nivå. Särskilt eftersom jag gjort det hittills.

 3. Vi har en bekant, som sovde med en råtta på andra sidan väggen. Han vaknade alltid av att det knaprade i väggen – så han tog ett hål i väggen från utsidan och där hittade han ett stort råttbo, som dessutom hade knaprat bort isoleringen i väggen, så den skulle ha utrymme för sitt bo…. Hoppas du inte har en sådan svartbyggare inneboende 🙈😁

 4. Min sommarsemester har just börjat, känns sådär! Men vi har en ”sista minuten” resa på gång, vädret ser ju inte ut att bli bättre!
  Snyggt jobbat med pilates, känner att jag måste börja med något liknande, att ”bara” jogga gör mej stel märkte jag när jag skulle nå ner till tårna!
  Ha en fin helg, och lycka till med dina studier!

 5. Det är nog i så fall en mus du hört. Vi hade förr problem med möss, ibland vaknade jag av att dom var under diskbänken. Men sedan vi byggde om köket och satte nytt galler för alla ventiler har vi sluppit dom. Håller tummarna för att det är något annat knaprande du hört. Ibland låter harkrankarna (som har en förmåga att flyga in den här tiden) som möss. Har lurat mig flera gånger.

 6. Du ser verkligen vig ut. Jag inbillade mig att jag fortfarande skulle nå tårna, men så var det inte.
  Lycka till med allt du har framför dig till hösten!
  /Ingrid

 7. Låter som riktigt spännande praktikplaceringar. Själv är jag i primärvård och skulle inte byta för något men skulle gärna hospitera på olika avdelningar. BRIVA skulle jag gärna göra det på och barnakuten samt psykakuten .. kunskap äter sällan energi 🙂

  1. Ja, kanske det men min sommarkänsla är verkligen beroende av vädret. När det är kallt och regnigt ute är det svårt att behålla någon som helst sommarkänsla.

Lämna ett svar