Min vardag - Pilates

Fototriss sommar och en dagens tack!

Jag har tänkt i flera veckor att jag ska vara med på Popprinsessans fototriss. Eftersom den här veckan inte bjuder på några direkta sommarkänslor eller fina sommarmotiv (som jag inte delat med mig av här på bloggen alltså) så tänkte jag istället göra det med tre lite äldre bilder. De är inte från i år utan från 2020.

Den första bilden som jag bjuder på en härlig sommarrabatt. Tycker den lila stäppsalvian passar väldigt bra ihop med de orangea ringblommorna. En kombo jag gärna planterar igen.
Nästa bild jag bjuder på är kusinbus. Är inte det sommar så säg att kunna härja, leka och busa på gräsmattan i solen. Och såklart, lavendeln med en humla i. Men nu är mina överblommade. Så med det sagt tänkte jag övergå till en ”dagens” och pilates.

Väder: Regn i princip hela dagen och inte ens tjugo grader varmt.

Dagens outfit: Leotights från Stronger och lurvig tröja.

Gjort: Kollat på fotboll, gjort min rehab och la till några pilatesövningar också. Jag bakade även en blåbärspaj som vi åt med vaniljssås och så gick jag och Rickard ut i regnet ikväll och gick en promenad. I min lurviga tröja och nya leotights från Stronger gick jag ut och kollade till mina ICA-rosor. Bladen är ena sorgliga saker men jag blev glad över att se att de faktiskt blommar om.

Konstaterande: Årets Dam-VM i fotboll blev verkligen året med flera skrällar. Tyskland och Brasilien åkte ut redan i gruppspelet, Marocko som spelar sitt första världsmästerskap vinner gruppen och tar sig vidare till åttondelsfinal.

Övningarna blev:

 • pelvic curl*4
 • Hällyft i pelvic curlpositio*8
 • chestlift*6
 • rotation i chestliftposition och 10 pulsar på varje sida
 • rollup (ingen bild) Typ situps men med raka ben och rulla hela vägen upp. Fick lite ont i min häl under just denna övning så fick göra med mitt vänstra ben böjt. *4
 • spine stretch forward (funkade bra med hälen)*4
 • spine twist sittandes. Det jag tänker på är att i rotationen lyfta upp i ryggen. Då kommer jag också längre i själva rotationen. Jag gjorde fem rotationer på varje sida.
 • avslutade med side bend*4. Handen som jag böjer emot trycker jag ner i golvet för att sitta ner ordentligt på båda sittbenen och inte lyfta upp rumpan. På det sättet får jag en betydligt bättre stretch i sidan.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Fototriss sommar och en dagens tack!

 1. Du verkar ha gröna fingrar. Tycker mycket om din gul-lila blomsterrabatt – ursnygg! Ja, vad säger man om Tyskland. Har bloggat om vad jag tyckte. Fick mina ”känslor” bekräftade när jag hörde intervjun med deras spelare Popp (vem annars). Så himla högmodig och nästan nedvärderande av Sydkorea. Andra platsen i rankningen ryker nog antar jag.
  Marocko är en riktig solskenshistoria. I november spelade Marockos herrar match om VM-brons, nu är damerna vidare. Helt underbart. Tänk om de skulle slå Frankrike – det vore väl nåt.
  Inga matcher imorgon. Abstinensbesvär… – absolut i mitt fall;-)

  1. Jag har aldrig gillat Tyskland som lag. Varken på dam eller herrsidan. Spelar ingen roll att man är duktig fotbollsspelare om inte ödmjukheten finns.

Lämna ett svar