Min vardag

Fem en fredag vecka 45: Mörker

Godmorgon! Hoppas att du mår bra och att du har sovit gott. Mina planer för dagen är jobb i eftermiddag/kväll och nu på förmiddagen ska jag bli klar med mina reflektioner på mina sista två uppgifter. Nu vill jag inte ha det släpandes efter mig längre. De ska vara inne nästa söndag så än har jag tid men jag vill bli klar. I augusti kändes det så långt till terminstenta och deadline för inlämningsuppgifterna och nu är jag nästan där. Tiden går fort….

 1. Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet? Jag tycker att det är onödigt att hålla på och ställa om klockan varje vår och höst. Jag tycker helt klart att det ska vara sommartid året om.
 2. Vad innebär mörkret för dig? Att vi går mot barnens födelsedagar och jul! Men det innebär också en tid med kortare dagar med dagsljus.
 3. Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig? Jag tycker att det har varit en bra höst men med mycket att göra i och med mina studier.
 4. När famlade du senast i mörker? Hm, det var en bra fråga. Får nog säga pass på den. Kanske när jag satt vak på jobbet förresten.
 5. Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten? Det var i förra veckan när jag jobbade mina tre nattpass.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

25 Comments on “Fem en fredag vecka 45: Mörker

 1. Hej, så dina barn är höstbarn, själv fyller jag år imorgon, en himla trist årstid att fylla, man kan ju inte ordna något gardenparty direkt! Men jag är nog lite höstmänniska, även om jag inte gillar mörkret, slut på hattandet med tiden nu, låt oss ha samma tid sommar som vinter. Önskar dig en skön helg!

 2. Äntligen någon som vill ha sommartid året om. Tackar för den! Håller helt med, men tyvärr är vi ganska ensamma om det…
  Håller även med dig om hösten med tanke på det soliga och varma vädret. Det var och är väldigt uppskattat.
  Å snart börjar fotbolls-VM. Antar att du kollar åtminstone Danmarks matcher. Höjer ett varnande finger för det danska laget. Om allt klaffar kan de gå långt. Annars tippar de flesta Brasilien (som alltid) och Argentina. Det ska i alla fall bli härligt att ha fyra matcher/dag som underhållning under årets mörkaste tid:-)

  1. Jag kommer nog titta på alla matcher just eftersom jag älskar att titta på fotboll. Trist att inte Sverige är med men sanningen är att herrarna inte är superbra just nu….

 3. 1.Jag håller med dig att det är onödigt med sommar och vintertid.
  2. Mörkret innebär kortare dagar helt klart.
  3. Min höst har varit ovanligt varm och fin på allas dess sett.
  4. Det var väldigt länge sedan jag var villrådig, så jag vet inte.
  5. Toabesök som görs varje natt 🙈.
  Ha en bra fredag.
  Carin

 4. Kul att läsa dina svar. Att vi ska sluta med omställning av klockan två ggr om året och låta sommartiden bli normaltid är jag helt enig med dig om.
  Här går vi också mot barnen födelsedagar. Mina tre är födda i december. Fast de är knappast barn längre. Den yngste fyller 50 år den 22 december!
  Ha en fin helg!

  1. Är det inte lite så att oavsett hur stora ens barn är så är det fortfarande ens barn. Och man oroar sig lika mycket fortfarande? Kanske är olika med hur orolig man är.

   1. Jag har många sömnlösa timmar ibland när jag vet att något av barnen inte mår bra. Det spelar ingen roll att de är i femtiio- och sextioårsåldern.

 5. Funderar på vad det är som som är bestämt i EU, om det är vår sommartid eller vår vintertid vi kommer att ha ”när allt är bestämt”. Sommartid vore bra tycker jag, men egentligen tror jag inte det spelar någon som helst roll, bara vi inte byter fram och tillbaka! Lycka till med uppgifterna, skönt att vara klar!

Lämna ett svar