Min vardag

Fem en fredag vecka 5: Godnatt

Jag har kämpat hela eftermiddagen med att försöka hitta lite disciplin till mina studier. Det är bara att konstatera att det är en sådan vecka när det är tufft. Tur att varken tenta, basgruppsuppgifter eller inlämningsuppgifter ska vara klara i det närmaste. Jag har gått igenom mina mål för praktiken och vet nu vad jag behöver kika mer på. Ett av målen och en av uppgifterna handlar om att delta i akuta situationer. Det förutsätter dock att det händer något så just det målet är jag nervös över om det kommer uppnås. Tiden har gått fort, det är bara elva pass kvar nu.

Dagens ord i Claras Fånga februari är mys. För min del kommer ”myset” bestå i att ta tag i mina studier. Kvällens plan är att gå igenom några av regionens dokument för min uppgift kring omvårdnad. Skulle kunna tänka mig ett parti Uno med tillsammans med barnen. Det tycker jag är roligt. Ofta försöker jag spela snällt och det leder till att jag förlorar, haha.

Så det sista jag tänkte skriva om är Elisas fredagsfrågor. Temat är godnatt.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad håller dig uppe om kvällen? Det är helt klart sociala medier eller om jag får något städryck lagom till läggdags.
 2. Hur fungerar du på dålig sömn? Jag blir på väldigt dåligt humör och min toleransnivå vad gäller att störa mig på småsaker blir väldigt låg.
 3. När sover du som bäst? När jag får somna i Rickards knä. Hur mysigt är inte det?
 4. Vilken är den mest konstiga plats du sovit på? Hm, jag tror inte att jag somnat på så konstiga ställen faktiskt.
 5. Vad drömmer du mest om? Om jag har en intensiv period så drömmer jag om det spm jag pysslar med just då. Till exempel i börja av praktiken så drömde jag om respiratorer och slangar. Har det varit mycket med fotboll så kan jag drömma konstigheter kring det. När jag drömmer om fotboll så kommer jag alltid försent och jag har en visselpipa som inte fungerar. Utan undantag faktiskt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Fem en fredag vecka 5: Godnatt

 1. Studiedisciplin är svårt. För mig fungerade det bäst när jag såg det som ett jobb med bestämda tider och raster. Men jag skulle å andra sidan ha svårare nu att både jobba och plugga. Tillåt dig att ha en lugnare vecka och heja dig!

 2. har aldrig fått några städryck vid sängdags. får sällan städryck. om jag spelar spel med barnbarnen så är det inga problem. de vinner allt. dålig sömn påverkar både kropp och själ

 3. Du är en snäll mamma som låter barnen vinna…men…verkligheten är ju inte så rosenröd, så låt dem förlora ibland så dom lär sig! Att somna tryggt i sin partners knä måste vara underbart, kan inte minnas att jag gjort det någon gång, brukar hinna i säng innan sömnen kommer. Ha en skön helg

 4. Städryck på kvällen har jag aldrig haft men det vore välkommet! Ser sällan på TV vid läggdags, får svårt att koppla av.
  Drömmar kan bli hur konstiga som helst och en del har man helt glömt när man vaknar.
  Ha en trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar