Min vardag

Giftigt värre, eller?

Kolla vilka svampar jag har i gräsmattan. Kan direkt utesluta vit flugsvamp, det är inte barrskog i min gräsmatta. Vit flugsvamp är dessutom helt vit. Så då är det helt klart en champinjon. Den som är mest lik är snöbollschampinjon och det är en god matsvamp. Testade vad som händer vid tryck och den gulnar inte, inte ens lite. Vill ta hand om dom men vågar samtidigt inte. Är någon av mina läsare duktiga på svampar nåntro?

Nog om svampar. Nu tänkte jag istället skriva lite om veckan. Tänkte börja med att berätta att jag häromdagen grävde fram böckerna från garderoben igen. Jag gick igenom alla skrivblock och skrev från vilken termin anteckningarna hör till. Sådant som hör till termin 1 lades nu till handlingarna. Jag tog även tag i basgruppsfrågorna så de är i stort sett klara. Så skönt att komma igång lite smått. Min chef har hjälpt mig och kontaktat ansvariga för utbildningstjänsten så hoppas på ett besked i nästa vecka.

Det finns ett väldigt vackert eklandskap och när jag ställer bilen en bit bort och promenerar till jobbet så får jag ”nosa” lite på eklandskapet. Visst är det ett maffigt träd! Bakom döljer sig en ek som säkerligen är mycket äldre. Dagens jag i mina leotights från Stronger. De finns även i hellång modell. Ja, jag villhöver dom. 😛

När jag kom hem från jobbet så var det kaos i vardagsrummet. Vi har köpt en crosstrainer för hemmabruk och det var rena plockepinn att bygga ihop. Men snart är den nog klar. Hemmagymmet växer om man säger så och jag drömmer fortfarande om en reformer. När jag har 40 papp att lägga ut kommer den drömmen att bli verklighet. Pengarna som jag hade tänkt använda har istället gått till min utbildning. Utan dessa pengar hade jag inte kunnat fortsätta utbildningen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Giftigt värre, eller?

  1. Om den inte gulnar så är det ingen snöbollschampinjon och inte någon giftchampinjon i alla fall. Kan vara ängschampinjon, men säker är jag inte. Det finn runt 40 arter, men luktar den gott så är den i alla fall en god matsvamp. 🙂

  2. Jag kan absolut ingenting om svampar men jag ser att du fått ett bra tips ovan. Anki kan verkligen sina saker. Själv hade jag låtit dem stå.

Lämna ett svar