Träningstips

Ett helkroppspass

Idag tänkte jag tipsa om ett träningspass för hela kroppen. Jag använder både vikt och gummiband men det går att köra utan också. Längre ner i inlägget tipsar jag om vad du kan använda istället. I passet kommer du få flås och styrka för hela kroppen. För mig som är lite begränsad i vad jag kan göra så är det här passet perfekt. Perfekt för det blir minimal belastning på min fot.

 • Plankan. Håll så länge du orkar. Jag gör på knä då en planka på tå belastar min hälsena för mycket.
 • Styrka för magen. Du kan göra samma övning utan gummiband. Vila på armbågarna och sträck omväxlande på vänster och höger ben. Spänn magen så rörelsen kommer från magen. Om det är för tungt på armbågarna så kan du göra rörelsen med händerna bakom nacken eller till och med lägga ner huvudet.
 • Cykla med benen i luften. Håll så högt tempo du orkar. Jag kör i 20 sekunders intervaller och det räcker gott och väl för att jag ska orka ett gäng.
 • Gör vanliga höftlyft. Stanna uppe och lyft hälarna.
 • Triceps. Håll ihop armbågarna och lyft armarna mot taket. Inga vikter? Fyll en flaska med vatten eller använd en tung bok. Gör vanliga bicepscurl också.

Något som inte är med är alla mina tåhävningar som jag gör flera gånger varje dag.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

7 Comments on “Ett helkroppspass

 1. Frugan lurade på mig en app som heter 7 Minuter (för android). Har kört träningspasset på sju minuter under den gångna veckan och här finns inga möjligheter att hitta bortförklaringar för att slippa. Har man inte tid för sju minuter bör man nog se över sin vardag. Tycker själv att appen är bra, variationsrik och den har gett resultat hos frugan…säger hon själv.
  Tänker hålla i så får jag se om också jag ser resultat.

 2. Tack för bra tips! Om man inte vill besöka ett gym eller gå på ett pass så finns det många övningar man kan göra hemma.

 3. Tack för träningspasset. Det var väldigt länge sedan jag rullade ut min matta nu och körde lite styrka för kroppen. Har bara blivit promenader sedan Ixa kom till oss.
  Ha en fortsatt fin onsdagskväll.
  Carin

Lämna ett svar