Min vardag

Vilket bakslag!

Det är bara att konstatera att det var för tidigt att lufsa i skogen i lördags. Idag gör det riktigt ont i min fot igen och det gör mig så ledsen. Snart har jag haft ont i två månader och jag är inte i närheten av att kunna träna som vanligt igen. Det är ingen nyhet egentligen med lång rehab men jag hoppades lite på att jag skulle vara den där procenten som blir bra snabbt efter en överbelastad hälsena. Så lär det nog inte bli. Igår grät jag en skvätt för det gör mig så nedstämd att inte kunna röra på mig som jag vill.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Vilket bakslag!

 1. När jag hade problem med min hälsena gick jag först till en fysioterapeut som rekommenderade alternativ träning (cykling, crosstrainer etc) och såklart tåhävningar, enbens och med ökande belastning. Det hjälpte inte alls så jag gick till en naprapat istället som körde stötvågsbehandling på hälsenan och som gav mig i hemläxa att foamrolla vaderna varje dag samt jogga mycket lugnt på plant underlag, helst löpband. Hon rekommenderade inte tåhävningar så länge som hälsenan gjorde ont men däremot i förebyggande syfte när den blivit bra igen.

  Följde dessa råd och hälsenan var helt bra efter en vecka. Nu är jag väldigt nog med att ge vaderna en omgång med foamrollern minst 4 gånger/veckan. Tåhävningar gör jag mycket sporadiskt.

  1. Tack för din kommentar! När du joggade lugnt, var du smärtfri då? Jag har ju fortfarande ont i foten vid stötar. Jag har bokat in ett naprapatbesök nästa vecka och eventuellt stötvågsbehandling.

   1. Jag hade lite ont de första passen så jag tog det ju väldigt lugnt och joggade inte så länge – max 10-15 minuter men efter 2-3 pass avtog smärtan och försvann sedan helt. Det är svårt att säga vad som hjälpte mig mest men jag tror det var en kombination av både stötvågsbehandlingen, foamrollandet och den lätta men ändå belastande aktiviteten. Foamrollandet gjorde vääääldigt ont i början för jag var väldigt stel i vaderna men även det blev betydligt bättre efter 2-3 gånger 😊

 2. Så tråkigt att höra och jag kan förstå din besvikelse. Ibland är det lätt att blunda för att återhämtning kan ta tid.

 3. Stackarn! Du kan kanske satsa på alternativa övningar istället. Förstår dig dock, för du är ju verkligen en extremt aktiv tjej som alltid är på G. Håller tummarna att din hälsena lugnar sig snart.

 4. Kanske dumt att trycka på ”Gilla” i det här fallet.
  Det är plågsamt att satsa på något och sedan tvingas erkänna att det inte går som man tänkt. Det är lätt att tappa sugen, men jag tror du kommer igen.

 5. Så tråkigt att höra. Men du får skynda långsamt och göra andra övningar som inte belastar din fot.
  Precis som att cykla som du redan gör.
  Carin

Lämna ett svar