Min vardag

Glad måndag

Oj vilket åskoväder det var igår. Jag var på jobbet och såg blixt på blixt lysa upp himlen. När jag var barn var jag rädd för åskknallen men det är ju blixten som är det farliga.

Jag har jobbat i natt och åt en tallrik jordgubbar till frukost. Tänkte sova tills jag vaknade jag själv och det blev ingen lång stund. Så jag har sett på andra halvlek mellan England och Nigeria. Just nu är det förlängning. En av de engelska spelarna tappade huvudet alldeles och trampade på en liggande nigeriansk spelare. Så hon fick syna det röda kortet. Hur tänkte engelskan där egentligen?

Dagens wordpressfråga är frågan nedan. Passar ju perfekt så här på måndagen i och med Caritas tema ”Glad måndag”.

Lista 30 saker som gör dig glad.

1. När barnen mår bra och är glada.

2. Varje gång som jag får drunkna i Rickards vackra ögon

3. När jag är ute på fotbollsplan och allt flyter på. Kroppen känns snabb och spelarna kanske inte håller med om allt men vi har ett bra snack.

4. När någon säger något snällt till mig.

5. När jag får höra att det jag gör betyder något för en annan människa. Oavsett hur stort eller smått det är.

6. Ett bra pilatespass där kroppen känns stark och allt flyter på.

7. Sol och värme.

8. Tid med familjen.

9. Förtroliga samtal.

10. När jag lyckas med något som på förhand kommer bli svårt för mig.

11. Gotland!

12. När barnen har kul tillsammans.

13. När jag får veta att det har gått bra för barnen med något som de företagit sig.

14. Att Samuel fått nytt jobb.

15. Tid med vänner!

16. Att jag fått högsta betyg på alla uppgifter i skolan.

17. Jag tycker verkligen om vårt lilla radhus och området.

18. När min syren börjar blomma.

19. Pionerna när de slår ut.

20. Att få köra vår lilla Ford fiesta. Det är materiell lycka.

21. Att få springa snabbt på bana.

22. När jag springer lopp och lyckas prestera på den nivån som jag vill.

23. Att få döma i team med Rickard. Nu var det längesedan som jag fick förmånen att döma i team men älskar teamkänslan. Jag och Rickard känner ju varandra så väl.

24. Mitt jobb och mina kollegor. Jag trivs så bra.

25. När jag får vara en källa till inspiration och motivera andra.

26. Att Alexander kom in på det gymnasieprogram han ville och hade som förstaval.

27. Solnedgångar på Gotland.

28. Det gör mig glad att tänka på utflykten till Stendörrens naturrreservat på semestern.

29. Bad i havet!

30. Jordgubbar och glass. God mat, det är alltid gott att äta.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Glad måndag

 1. Ja oj som det åskade. Har nog aldrig sett så många blixtar på SMHI:s sida där blixtarna registreras. Imorse såg vi en björk nära oss som fallit i de hårda vindarna som kom i samband med åskan.
  Roligt att läsa din lista. När jag kom till punkt 30 började det vattnas i munnen.

 2. 30 saker som gör en glad! Snacka om att man får tänka till ordentligt och det är ju supernyttigt! Eftersom jag lämnade Gotland i lördags njuter jag av att vi har samma känsla för ön (även om jag är längs söderut och du på Fårö).
  Jag har bara sett Sveriges matcher i VM, har inte haft till till de andra men det lär det ju bli ändring på om ”vi” betar av Japan!
  Tänker på det du skrev i tidigare inlägg om dåliga träningsråd. Jag tycker att det där med trapporna istället för hiss/rulltrappa är ett toppentips för oss som inte direkt tränar. Vardagsmotionen är så viktig! Gå, cykla, trappor…

  1. Jag fick tänka till när ju längre ner på listan jag kom, haha. Men det finns mycket att både vara glad och tacksam över. När vi var på Gotland i somras så var vi både på Fårö och runt Visby. Förra året när vi var där så åkte vi ner ända till Hoburgen. Fantastisk ö!

   Japan kommer bli tufft men jag hoppas att vi går vidare. Jag tycker också att det är ett bra råd. Förstår inte riktigt hur Clara kan tycka att det är ett dåligt råd. Rör man inte på sig i vardagen blir det ett stort steg att ta sig till gymmet.

 3. Vilken härlig och lång lista som gör dig glad. Är riktigt impad. Som jag sa förut – det är ju hur kul som helst att både du och din man dömer fotbollsmatcher. Då kan ni ju alltid diskutera händelserna. Perfekt!
  Engelskan James tänkte nog inte alls när hon trampade på den liggande nigerianskan. Ett avbräck för England, för hon var en av deras bästa spelare.
  Sedan tyckte jag synd om Nigeria. Det var nog mera tur än skicklighet att England ”krånglade” sig vidare.
  Australien är nog ett lag att räkna med. De är mästare på effektiva kontringar. Och nu är ju Sam Kerr tillbaka också.

  PS. Domarna är över lag väldigt bra under detta VM tycker jag. Vad tycker du? DS.

  1. Jag håller med, det var nog en stund av totalt hjärnsläpp där känslorna fick ta överhanden. Australien kommer bli farliga….. Jag håller med om att domarna håller riktigt hög kvalitet. Tidigare har inte damerna dömt herrfotboll och nu när de gör det så är kvaliteten helt annorlunda. Man får ett annat matchledarskap när man dömer både dam- och herrfotboll.

 4. Det är nog vanligt att barn är mer rädda för knallen eftersom den hör så mycket. Här slapp vi åskan men som det regnar och stormar.
  Tänk ändå så mycket fantastiskt det finns att bli glad av!

 5. Glad måndag på dig med.
  Jag var inte heller så förtjust i åskan när jag var liten.
  Låter hemskt det du skrev om fotbollsmatchen.
  Ha en ny bra vecka.
  Carin

Lämna ett svar