Hanna funderar

Låg effekt men hög kostnad…..

En systematisk översikt och metaanalys har nyligen släppts avseende effekterna av de restriktioner och medicinska interventioner som infördes under den senast utlysta pandemin. Här handlar det inte om uppskattad data utan vi ser som uppfriskande kontrast till det som pågått några år nu att riktig vetenskap i form av verklig datainsamling gör ett återtåg.

Forskarna definierar lockdown som införandet av minst en obligatorisk, icke-farmaceutisk intervention (NPI). De använder ett systematiskt sök- och screeningförfarande där 19 646 studier identifieras som potentiellt skulle kunna adressera syftet med sin studie. Efter tre nivåer av screening kvalificerade 32 studier. Av dessa kunde uppskattningar från 22 studier omvandlas till standardiserade mått för inkludering i metaanalysen.

Från Sjuksköterskeuppropet

Det är något som jag verkligen har saknat under pandemin, data som visar hur saker och ting verkligen ligger till och inte bli matad med politiska floskler. Data som har vetenskap i ryggen och inga ekonomiska vinstintressen bakom. Därför blir jag så glad när studier som den HÄR och den HÄR dyker upp. I den här har man undersökt effekterna av restriktioner och interventioner som infördes under coronapandemin. Det är ju nu som man verkligen kan grotta ner sig i vad som fungerade och vad som faktiskt fungerade mindre bra. Vad som var en bra idé på pappret var inte en lika god idé i praktiken.

COVID-19 lockdowns were “a global policy failure of gigantic proportions,” according to this peer-reviewed new academic study. The draconian policy failed to significantly reduce deaths while imposing substantial social, cultural, and economic costs.

“This study is the first all-encompassing evaluation of the research on the effectiveness of mandatory restrictions on mortality,” according to one of the study’s co-authors, Dr. Lars Jonung, professor emeritus at the Knut Wicksell Centre for Financial Studies at Sweden’s Lund University, “It demonstrates that lockdowns were a failed promise. They had negligible health effects but disastrous economic, social and political costs to society. Most likely lockdowns represent the biggest policy mistake in modern times.”

Källa HÄR

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Låg effekt men hög kostnad…..

Lämna ett svar