Min vardag

Lite om namn

Igår kände jag mig som en urvriden trasa. Jag var så trött och orkade typ ingenting. Satt i mitt hörn i soffan, åt godis och fick inget vettigt gjort. Men det är okej, idag är en piggare dag så idag ska jag plugga och senare döma fotboll. Dagens fokus blir att kolla att jag svarat på alla basgruppsfrågor och så vill jag läsa om chock och gå igenom några av föreläsningarna. Två månader kvar till tenta och det går fort nu.

Bilden kom upp i mitt FB-flöde. Det är tio år sedan. Den där tapeten alltså, det var en fondvägg och de andra väggarna var gråa. Såg fruktansvärt ut……

Vilket är ditt mellannamn? Har det någon speciell innebörd/betydelse?

Mitt mellannamn är Therese men så heter jag också Elisabeth efter min farmor. Men det är ett namn som jag ville lägga till själv. Mina föräldrar gav mig namnet Hanna Therese. Enligt Wikipedia betyder den grekiska versionen av Therese ”jägarinna” eller ”den som skördar”. Elisabeth är ett bibliskt namn och betyder ”Gud är fullkomlighet”. Hanna har hebreiskt ursprung och betyder ”nåd, vacker, lycka”. Jag tycker om mina namn men när jag var barn gillade jag inte Hanna. Kanske för att det var ett namn som var så tacksamt att reta.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Lite om namn

 1. Visa dagar är man på lägre energi. Det är helt okej. Bra att du inte pressa dig att göra saker. Utan tog dagen att vila på. Det är en styrka det 💪. Att lyssna på kroppen. Inte många som gör. Tur att det var fredag då 🤗. Va ju bra att du var piggare igår lördag. Intressant att läsa om chock.
  Oj. Du gick in så djupt i frågan 🙂. Det gjorde inte jag. Jag skriver det som kommer först upp i huvudet.
  Intressant med dina namn 🙂. Inte kul att bli retad för sitt namn ❤️

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 2. Vilket fint foto! Jag tänkte inte ens på hur tapeten ser ut. Det är intressant det här att dom flesta namn har en betydelse, och att man kanske inte vet om den betydelsen. Så är det för mig iallafall, men jag ska kolla.

 3. Jag själv heter Fanny Kathrina Eva-lisa i mellannamn. Vet inte om dessa har någon speciellt betydelse men vet att Fanny och Kathrina har jag från morsans sida av familjen. Ibland är man trött utan att veta varför men det var bra att du har bättre energi idag.

 4. Jag tror att man ”växer in i” sitt namn med åldern, eller så är det bara för att jag heter Birgit 🙈. Inte det coolaste namnet när jag var tonåring 😂. Fast jag har aldrig velat byta till mitt andra, Maria. Jag är ju Birgit och ingen annan.
  Dina namn är ju jättefina 😊.

 5. Jag heter Anna och Kerstin i andranamn, efter min mormor och farmor. 🙂 Själv gillade jag inte mitt förnamn som liten bara för att det aldrig fanns på namn-saker man kunde köpa, så som muggar, väskor, nyckelringar med mera..

Lämna ett svar