Hanna tycker - Min vardag

Lite vett och etikett

I augusti 2022 påbörjade jag min utbildning till specialistundersköterska inom akutsjukvård och intensivvård. Idag åker jag till Norrköping och barnakuten för att göra utbildningens sista praktik. Känns så konstigt att skriva så, jag började ju nyss och nu är jag snart klart. Hur som helst så är det sju pass som ska göras och jag känner mig peppad samtidigt som jag är gruvligt nervös. Lungmedicin och det jag gör där kan jag på mina fem fingrar. Sjuka barn däremot är helt nytt, förutom när jag tagit hand om mina barn när de är sjuka men det är inte alls samma sak. Jag hoppas på att få lära mig massor.

Från en sak till en annan. Jag tycker att det är så roligt att logga in här på bloggen och se med vilket engagemang du som läsare skriver dina kommentarer. Jag vet att det tar tid att läsa inläggen och sedan dessutom skriva en kommentar och du ska veta att jag verkligen uppskattar det. Minns när jag började blogga, då var det inte ovanligt med kommentarer ”vilken fin bild” eller ”hej, allt bra?” eller den värsta: ”besök gärna min blogg och se vad du tycker”. Att man svarar på en kommentar jag skrivit i någon annans blogg på min blogg uppskattas inte heller om det inte är något särskilt. Svaret på min kommentar hör ju hemma på den bloggen som jag skrivit kommentaren. Ingen annanstans.

Så summa summarum, stort tack till dig som läser och tar dig tid att skriva några rader! Önskar dig en fin dag!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

18 Comments on “Lite vett och etikett

 1. Grattis till fullföljd utbildning. Du kämpar på bra. Det kommer gå bra för dig. En fortsatt trevlig onsdag.

 2. Ja man blir glad när någon har kommenterat och gillat ens inlägg. Kul att du ska göra din sista praktik på utbildningen. Jag gillar heller inte kommentarer som vilken fin bild. Tror du kommer fixa praktiken superbra.

 3. Å vad spännande – hoppas att du hade en bra och givande dag! Jag är så imponerad av er som vill jobba inom vården, jag skulle aldrig klara det. Även om jag gillar att jobba med människor 🙂

  Håller med dig om att det är mycket roligare att få engagerade kommentarer än ”å vad det såg gott ut” 🙂 Men är man med i diverse följartrådar läser man ju ofta en del bloggar som kanske inte alls tilltalar en och då är det mycket svårare att kommentera engagerat tycker jag.

  1. Ibland är det toksvårt att skriva en engagerad kommentar. Om jag inte ”måste” på grund av att det är ett inlägg i en bloggtråd så brukar jag då avstå istället. Kanske sätta en like bara för att visa att jag varit där.

 4. Så imponerad av ditt pluggande och kämpande! Bra jobbat!
  Jag känner igen mig i hur bloggarnas kommentarsfält har varit genom åren.
  Jag tänker att jag vill skriva fler och längre kommentarer. Men det blir i mån av tid och lite är då oftast bättre än inget 🙂

  1. Ja, det tar verkligen tid att skriva engagerat. Sen vill man ju gärna skriva ett bra svar också när någon tagit sig tid att skriva några rader. Så därför tar det ofta tid innan jag svarar och publicerar kommentarer.

 5. Det kommer gå hur bra som helst på sjukhuset i Norrköping! Jag menar barn är ju också människor och har samma ”organ” fast i miniformat;-)
  Håller med dig angående kommentarer. Visst kan jag skriva att jag gillar en viss bild, men jag brukar alltid skriva några personliga rader om just det inlägget jag kommenterar. Och mina läsare gör likadant, vilket jag är väldigt tacksam för.
  Sedan har jag ju blogspot/blogger utan gilla-knapp. Saknar den dock inte. Det är ju hur lätt som helst att bara trycka på gilla-knappen utan att ens ha läst inlägget. Det har ju hänt på FB hur många gånger som helst…

  1. Du har en poäng vad gäller gillaknappen. Visst kan det bli slentriangrillande men jag försöker att inte göra så. Tänk om jag inte håller med och så har jag gillat inlägget. 😛

 6. Vill så gärna med utbildas mig tlll special undersköterska. Hur hittade du en sådan utbildning och hur lång är den? 🫶

 7. Började också 2007 att blogga. Visst kan jag erkänna att jag på renodlade bildbloggar kan plita ned ett ”väldigt fin bild” eller nåt liknande. Men jag förstår vad du menar, ”fint fångat” var en kommentar som många tog till ett tag på bildbloggar. Jag kan verkligen uppskatta wordpress ”Gilla”-Knapp, då är det värre på blogspot som bara har kommentarer. Ibland när ett textinlägg spretar åt många olika håll kan jag ha svårt att få till en bra kommentar, trots att jag anstränger mig. Mina tankar på detta. 🙂
  Hur som helst lycka till med praktiken.

  1. Ja, jag håller med, är definitivt inte oskyldig vad gäller att kommentera med ”vilken fin bild”. Består inlägget bara av en bild och ingen text så blir det ju svårt att skriva en engagerad kommentar. Gillar också gillaknappen, försöker vara noggrann med att gilla inläggen jag läser. Glömmer ibland men vet hur glad jag själv blir när man satt en like på mitt inlägg. Visst är det svårt att skriva engagerat men så värdefullt för bloggaren.

Lämna ett svar