Min vardag

Luciamorgon

Godmorgon! Har du tittat på Luciamorgon? Det har jag, om jag inte jobbar så är det tradition för nig. Varje år frågar jag barnen om de vill titta men de tackar alltid nej.

Jag är som en isbit så jag tinar upp mig med mammas filt och mängder med te. Sju minusgrader är det ute och i köket hade jag bara 18 grader. Riktigt kallt ju. Tänker på de som jag läst om har bara tolv grader inomhus. Då behöver man ju vantar.

Min plan för dagen är att springa något och så ska jag öppna mina skolböcker igen. Idag är jag riktigt motiverad. Det var bra med min paus. Vad ska du göra idag?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

18 Comments on “Luciamorgon

 1. Jag missade helt det, fastän jag nog hade hunnit kolla – tokstressad på morgonen, annars hade det ju varit mysigt. Ja vi hade -12 ute idag – lider med dem som har det kallt inne, det är ju nästan omänskligt. Tacksam för att vi dels har fat elpris men ändå tänker vi mycket på förbrukningen och eldar extremt mycket nu- köpte massa ved så vi har för flera vintrar. Då kändes det lustigt men nu med allt som händer är jag glad att vi gjorde det och har hysteriskt mycket ved

 2. Kan jag & har tid. Då tittar jag absolut. Tycker det är så mysigt att se Lucia på morgon på tv. Det är mörkt ute. Det är bara ljusen som är ljuset. tv på, en te kopp & jag 🥰. Mysigt att sitta under en filt. Fy så kalt.
  Hoppas att pluggandet gick bra.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Jag har inte tittat på Luciamorgon, men om jag hade tänkt på det skulle jag kanske ha gjort det.
  Numera tycker jag att 18 grader är en ganska behaglig inomhustemperatur, för man har fått vänja sig vid lägre temp än vanligt. Men 12 grader slipper vi tack och lov att ha pga kakelugnarna.

  1. Tror inte att varken människor eller hus mår så bra av en sådan låg inomhustemperatur. De rekommenderar ju ändå att ha 15 grader på sitt sommarställe när man in inte är där.

 4. Nej jag kollade inte på luciamorgon. Har aldrig kollat på det då jag aldrig är vaken men fick veta att morsan att det går i repris senare på dagen. Jag har varit på radion och jag håller med dig, det är väldigt kallt ute. Jag själv har börjat använda vantar ute och då är det inte i första taget jag gör det.

 5. Men fy vad kallt. 🥶 Vi har rätt kallt i huset också, men eldar i vedspisen varje dag nu under vintern. Elpriset är ju inte alltför roligt just nu.
  Lucia kollar jag alltid på. Det är ju så vackert, och musiken/sångerna framförallt! 🙂

 6. Jag missade Lucia på tv:n faktiskt. Jag var ute på hundpromenad istället.
  Kommer ihåg ett år när vi hade varit på Gran Canaria en månad och kom hem till huset och vi hade +15 inomhus. Fy sjutton så jäkla kallt det var.
  Törs knappt skriva att här hade jag +18 i morse på promenaden. Lite ovanligt att det är så varmt innan solen kommit upp.
  Ha en bra Lucidag.
  Carin

Lämna ett svar