Hanna funderar

Något som är värt att fira?

Scrolla vidare om du absolut inte vill läsa detta inlägg men jag ”måste” ge mig ut i vaccinträsket igen.

Bilden ovan har jag snott från UK Government på Facebook. För några dagar sedan la de ut en hyllning till att det är två år sedan den första vaccindosen gavs mot covid. Kommentarsfältet förvånade mig. Några få är tacksamma över sitt vaccin men majoriteten är ett gäng vakna individer som starkt ifrågasätter. Det gör mig glad och ger mig hopp. Bästa kommentaren är denna:

Cheers to the conspiracy theorists who get absolutely grilled every time they go out of their way to find us truth and get absolutely savaged for it until it turns out they were right as always and mainstream media has lied as always. Thanks for keeping me safe you tin foil hat wearing nutters, I love you all haha😊

Där i början på 2021 så sa jag bestämt nej till att vaccinera mig. Jag hade egentligen inga belägg för min känsla just då. Men du vet den där känslan man får ibland när något bara känns helt fel. Man vet inte varför men det är fel. Tror du att den känslan har ändrat sig nu? Nej tvärtom är den mycket starkare. Idag är min övertygelse att inte vaccinera mig mot covid ännu starkare än vad den var där i början på 2021. Så jag firar två år som stolt ovaccinerad och jag är glad och tacksam över att jag stod emot pressen. Önskar fler hade vågat avstå. Tänkte avsluta dagens inlägg med några kloka rader från Anna Hallén Buitenhuis

Nu måste vi reda ut lite saker igen.

Att något är smittsamt säger inget om hur farligt det är. Både skratt och gäspningar är mycket smittsamt.
Att smittan ökar katastrofalt säger inget om hur farligt det är, bara hur många som smittas. Vart år sen jag föddes 1965 så ökar smittan katastrofalt var november-december. Så jag hade varit mer orolig om 2022 var annorlunda. Nu är det precis som det alltid varit – det känns tryggt.
Om något inte fungerar så kommer det inte funka fjärde eller femte gånger heller. Stick i armen skyddar dig (om det är din övertygelse), men bara dig. Jag kan inte sticka mig i armen och skydda någon annan – enligt all kunskap, all forskning och nu även bevisat genom verkligheten. Så alla kan tryggt skydda sig på det viset som passar dom bäst. Stick eller eget immunförsvar.

”Ja, jag är sjuk nu för tredje gången, trots sticken. Men vilket tur att jag stack mig, för annars hade jag varit JÄTTEsjuk!” NEJ! Vi kan inte jämföra med våren 2020. Den lilla rackaren finns inte mer. Den nya rackaren, den som finns just nu är mycket snäll. Faktiskt klassad som en vanlig förkylning. Så det verkar vara så att de som provat sticket/sticken nu blir ordentligt sjuka och de som provade sitt immunsystem verkar klara sig ganska så hyfsat. Men ja, i november december, i alla fall sen 1965, så har detta varit feberns, snorets och hostningarnas tid.

Alla tidigare argument för stick har visat sig vara fel. Så alla bråk, all segregering och allt hat verkar ha varit i onödan.
Är det inte dags att vi blir sams igen? Ska vi verkligen låta ”dom” sära på oss? Ska vi verkligen låta ”dom” lyckas? Jag känner mig lite obstinat och tänker förlåta de som är och var lurade, men aldrig glömma de som lurade oss.
Oavsett då, så NU är det över. Dags att kramas, dagas att gå vidare MED familj och vänner. Men ALDRIG gå vidare eller glömma vilka som ljög för oss, vilka som hetsade mot folkgrupp, vilka som vill registrera vår brevlåda eller splittra familjer genom att uppmana till att inte krama vissa människor, om de så var din son, dotter, mamma eller pappa.

Snart jul, vem vill du få tillbaka i ditt liv? Vem saknar du? Kanske är idag dagen då du släpper stoltheten och tar tillbaka någon värdefull. Visar ”makten och industrin” att de ska banne mig inte få stjäla dina vänner med en lögn.
Det är ok att välja olika. Förhoppningsvis har ni 100 andra samtalsämnen att mötas över. <3

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

7 Comments on “Något som är värt att fira?

  1. Jag har vaccinerat mig tre ggr nu och inte blivit sjuk efter de två första doserna men tredje då vart jag sjuk 🙁 Är iaf glad att jag har vaccinerat mig tre ggr men jag får se om jag tar en fjärde spruta med tanke på hur dålig jag blev efter den tredje. Kramis

  2. Jag är personligen väldigt nöjd med vaccinationen. Vaccinerat mig fyra gånger nu och ångrar mig inte alls. Skönt att kunna skynda mina medmänniskor som inte kan vaccinera sig och att stoppa spridningen! 🧡

    1. Ingen smittspridning har kunnat förhindras på grund av vaccination. Du skyddar dig själv och ingen annan. Alla som bär på viruset smittar oavsett vaccinationsstatus…

  3. Verkligen en bra läsning, och jag har tagit de 3 första sprutorna. Vet faktiskt inte om vi hade gjort det om vi bott i Sverige (har aldrig tidigare tagit någon virusspruta). Men eftersom vi inte fick resa till Sverige till våra barn och barnbarn annars så var det bara det alternativet som fanns i huvudet.
    Både jag och min gubbe har varit sjuka i feber men om det är covid vi har haft vet vi inte. För vi har inte testat oss.
    Carin

Lämna ett svar