Min vardag

Madeleines bloggutmaning

Imorse när jag vaknade vräkte det ner snö. Det är ett rejält lager och kommer garanterat att ställa till med trubbel i trafiken eftersom det blåser också. Jag har sovit på förmiddagen inför mitt och suttit med mina studier. Idag fick det bli fokus barn.

 1. Nytt år och en ny kärlek, berätta om en ny kärlek. Nygammal får det kanske bli. Jag tycker så mycket om lilla Agda och tycker bara mer och mer om bilen.
 2. Nytt år och nya önskemål, berätta om ett önskemål. Drömmer om fred på jord. Jag tänkte på en sak när jag tittade på ett djurprogram. Det handlade om apor som ville ta över ledarrollen och hur de andra svagare i gruppen blev förvisade. Det här att människor vill ha makt och bestämma, det är kanske något som ligger naturligt i instinkterna hos en del människor. Djuren är ju precis likadana. Fast de har inga andra vapen än sina tänder och ben.
 3. Nytt år och språkminne, berätta om ett språkligt minne. När jag var barn så kom det några personer hem till oss från Ryssland. Då fick jag lära mig de enklaste orden på ryska och det ryska alfabetet.
 4. Nytt år och skadedjur, berätta om ett skadedjur. Det första jag kommer att tänka på är när vi hade hela skafferiet fullt med mjölbaggar i den gamla lägenheten. Vi fick slänga allt och sanera.
 5. Nytt år och husdjur, berätta om ett husdjur. Drömmer om en liten katt men med allergier i huset är det inte möjligt. Däremot har vi två stycken ödlor som heter Saga och Maja. Det är Samuels ödlor men när han flyttade fick de bo kvar här. I sommar har vi haft dom i sju år så de börjar bli gamla nu.

Rubrikerna är en del i Madeleines bloggutmaning. Det är dagarna 11-15 men här blev det en lista med från 1-5. Var med du också.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Madeleines bloggutmaning

 1. Är totalt förtjust i dina ödlor. Älskar ”udda” husdjur, ovanliga djur som jag tycker är väldigt söta. Det tyckte kanske Samuel också:-) Märkligt nog så bloggade jag också om husdjur idag, nästan lika ovanliga som dina;-)

  Jag älskar ju språk, så orden du lärde dig borde sitta kvar i huvudet. För det sägs ju att om man vill lära sig ett nytt språk ska man göra det innan man fyller 15 år. Då slär man dig språket på ett helt korrekt sätt, bland annat uttalet.

  1. Det tog fem år innan jag tyckte att det var okej att grabben ville ha ödlor. Nu vill jag inte vara utan dom. Såg ditt inlägg om sköldpaddan, också ett originellt husdjur. De flesta som har djur har ju katter eller hundar. Jo visst finns vissa ord kvar. Da och niet tex (ja och nej….). Har också hört att man ska börja med språk tidigt. Det brukar vara lättare då.

 2. Det är lite annorlunda djur ni har men bra när det finns alternativ till pälsdjursallergiker. Vår son tål inte häst eller katt så det har varit en stor lättnad att hund har fungerat.

  1. Ja, det är verkligen annorlunda med ödlor. Hörde att EU ville införa att man inte ska få köpa ödlor på grund av att det är brist på veterinärer. Skulle vara någon ny regel från och med 2024. Kanske är klokt. När den ena ödlan blev sjuk förra sommaren så var det två veckors väntetid. Jag lyckades dock att behandla henne hemma.

 3. Mjölbaggar har vi också haft för några år sedan. Inte kul!
  Och så fina ödlor! Min svägerska med man hade också ödlor ett tag. Våra barn tyckte det var så roligt att hälsa på och hantera ödlorna. Ett bra alternativ om man har allergiker hemma.

Lämna ett svar