Hanna funderar

Måste man alltid backa?

Jag skulle vilja spåna vidare på en sak. Häromdagen skrev jag ett inlägg om att ödmjuka sig och backa även när man tycker att den andre har fel. Är det då samma sak som att tvingas kasta alla sina värderingar åt sidan i alla situationer. Att alltid vända andra kinden till? Måste man alltid vara den som backar undan. Och om man börjar backa, måste man då backa i varje situation. Spontant tänker jag nej. Det är ett givande och tagande där man ibland är den som ger och i andra lägen är den som får. Tänker också att det handlar om att inte alltid behöva ha rätt eller att ha det där behovet av att hävda sig på något sätt.

Jag kan inte supporta någon eller något sammanhang som känns helt fel i varenda cell i kroppen. I det läget kan jag inte vara den där personen som ”ställer upp” och ska vara ”snäll” om det samtidigt går emot alla mina principer och vad som är viktigt för mig. När det kommer till vaccinen mot covid kommer jag inte backa. Det har inte framkommit något som gör att det är värt att ta risken. Särskilt inte eftersom det bevisligen inte har hindrat smitta vilket var huvudargumentet för att man skulle ta vaccinet. Man skulle ta det för att skydda sin nästa. Det gick ju sådär och istället har vi en situation där människor blir allvarligt sjuka och vården står handfallen. Det var det säkert värt….

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Måste man alltid backa?

  1. Intressant att läsa. Jag gillar att läsa åsikter och kika in på bloggar som delar med sig av sånt 🙂 Så kul att hitta på ditt inlägg 🙂
    Håller med dig helt. Själklart ska man gå på det man själv tycker är rätt. Och att det är ett givande och tagande.

    Trevlig helg!

Lämna ett svar