Gotland 2022

Midsommarafton 2022

Det är inte många som läser bloggar så här på midsommarafton, jag har nog mitt sämsta antal sidvisningar sedan jag startade upp på Hannas krypin. Idag åt vi tidig lunch, det blev potatiskroketter och schnitzel och så bearnaisesås till. Jag drog på mig min ”fizzypop”-outfit och så åkte vi till Hoburgen. Det har varit smällhett idag. Vi tog den lite längre kustvägen i år. Därifrån har jag inga bilder men vyn var fantastisk, helt klart värt att åka den lite långsammare vägen.

I år knallade vi så långt vi kunde komma utan att behöva gå ut i vattnet och klättra på stenar. Vi såg en säl långt ute i vattnet och vyn var storslagen. Det här är helt klart min favoritplats. Det ser inte ut som något annat jag sett på någon annan plats. Här finns en av Gotlands mest kända raukar: hoburgsgubben. Här kan man läsa en liten saga om Hoburgsgubben.

När vi är på den här delen av ön passar vi också på att besöka Holmhällar, ett fantastiskt vackert raukområde. Vi såg en liten vildkanin som gömde sig under en av bilarna. Den lilla kaninen tog vårt fokus en stund måste jag säga. Så otroligt gullig. Vi fikade en stund och sedan kastade jag, Alex och Ida stenar i vattnet. Vi tävlade om vem som kunde komma längst med väldigt varierande resultat.

Efter Holmhällar så blev det återigen ett bad vid Tofta. Alla var i och badade men jag har inga bilder från dagens Toftabesök. Känns som det räcker med bilder i det här inlägget. 😛 Ikväll ska jag äta godis, jag har velat ha mitt godis ända sedan vi köpte det i onsdags. Den som spar han har. Gissa om det var gott att få hugga in på det nu efter maten. Men jag retar ihjäl mig på grannarna som spelar hög musik. Alltså riktigt hög, tror hela Gustavsvik hör musiken. Lite hänsyn vore trevligt även så här på midsommarafton.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Midsommarafton 2022

 1. Jag älskar potatiskroketter det är så gott😍 Det var verkligen jättevarmt ute igår. Låter härligt med bad efter en promenad, så fint vid vattnet där 🙂

 2. Vad trevlig utflykt ni gjorde igår på midsommarafton 😀🌿. Häftigt att se en säl 😃. Härligt att bada.
  Smakar extra gott när man har suktat efter det ett tag.

  Hoppas att du har en fortsatt trevlig helg❣️🤗

 3. Åh vad många magiska bilder från er tur. Härligt ni får se så underbara platser på ön. Att du lyckats spara godiset sålänge det hade nog aldrig jag klarat av. Ha en fin midsommar kväll kram

 4. Låter som en trevlig midsommar om man inte räknar med att grannarna som spelar hög musik. Visst är det härligt med detta underbara vädret. Här har vi grillat korv och hamburgare till middag för att sedan äta jordgubbstårta. Det låter väldigt gott med godis efter maten.

  1. Åh, jordgubbstårta. Kan man göra en bara för att? Eller måste det vara något särskilt? Vet du att jag bestämmer att det är okej att äta tårta utan anledning. 🙂

 5. Så underbart med midsommar på Gotland! Himla kul att få syn på en säl också det hade varit roligt att få se 😃 Otroligt vackert!! Hoppas du får en fortsatt fin kväll & njuter av gott godis 🤗

Lämna ett svar