Min vardag

Nytt år och nya val, berätta om ett val.

Dagens fråga i Madeleines bloggutmaning handlar om val. Det känns som en riktigt klurig fråga faktiskt. Vill inte skriva om något som jag redan skrivit om, tex mer pilates eller läsa böcker som jag berättade om i det absolut första inlägget Madeleines utmaning. Jag vill inte heller skriva om något som handlar om hälsa då jag vet att det kommer en fråga kring det längre fram.

Så det blir något helt annat. Jag har skrivit om mina tankar kring att vara mer snäll mot mig själv. Det är något som jag jobbar med varje dag. Varje dag väljer jag att inte låta de negativa tankarna ta över. Det är ett viktigt val att göra. Jag känner också att det gör skillnad på mitt mående. Jag är en mycket gladare person.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

14 Comments on “Nytt år och nya val, berätta om ett val.

 1. Låter som ett bra val. Att du ska vara mer snäll mot dig själv. Berätta gärna hur du tänker. Vad är snäll mot dig?” Är det att lyssna mer på kroppen eller kosten, äta bättre mat?

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  1. Att tänka snälla tankar om mig själv. Om jag gör något mindre bra tex, att jag då inte ska trycka ner mig själv utan tänka snälla tankar. Precis som jag bemöter någon annan som i sitt tycke har gjort något mindre bra. Till den personen säger jag ju inte att den är dålig som jag kan tänka om mig själv.

 2. Anki skrev också att hon skulle bli snällare mot sig själv (i temat ”Selfie”. Personligen tycker jag att man ska satsa på just det, att ha sig själv i åtanke. Man är ju faktiskt närmaste sig själv, och det finns ingen anledning att ”klampa ned” på sig själv. För grejen är ju också att det finns ingen anledning alls att grotta ned sig i negativa tankar i ditt fall. Du gör så otroligt mycket och dessutom allt rätt. Du borde ge dig en klapp på axeln flera gånger per dag!!!

 3. Det är ett val med stor utmaning i dessa tider. Att fokusera på det positiva är inte lätt när vi nu uppmanas att förbereda oss för kriget som snart kommer. Jag har precis landat efter den ångest som krigsutbrottet i Ukraina gav mig. Det tog månader innan jag ens kunde sova ordentligt efter att Putins angrepp. Nu är det dags igen och tankarna går på högvarv.

  1. I mitt inlägg tänkte jag mer kring att tänka positivt i relation till mig själv. Att inte gräva ner mig i negativa tankar om mig själv. Jag vill fokusera på att det jag gör är bra nog.

   Håller helt med i att det är ett utmanande världsläge. Jag får ont i magen när jag tänker på vilken värld vi skapar för de som är barn nu och ska växa upp i eländet.

 4. Att vara snäll mot sig själv är ett jätteviktigt val att göra och som vi måste känna mer för att göra och bör också. Vi är ju själv trots allt ens egens bästa vän.

 5. En bra reflektion över dina mål/val och det skapar en tanke hos sig själv. Själv är det mitt mål att ta hand om min kropp och stärka upp den. Jag har varit slarvig i flera år och har ett stillasittande jobb. Plussa på lite klimakterie på det så känns kroppen tung och usel, men jag kämpar med förändring och mitt val av att bli starkare och mer nöjd med min kropp.
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

Lämna ett svar