Min vardag

Andas in, andas ut

Jag hade hoppats på att komma hem från skolan idag med mindre frustration över skolarbetet. Så blev det inte. Morgonen började i allafall med stress då jag fastnade i bilkö och vid lasarettet var det rött ljus i fem minuter. Suck alltså….. Men i tid kom jag med ett par minuter tillgodo.

Dagen började med en föreläsning kring självskadebeteende. Det märktes verkligen att föreläsaren kunde sin sak. Jag gillar när föreläsare kan prata helt fritt om sitt område. Därefter fortsatte en annan att prata om oro för barn som far illa, lite tips och tricks kring hur man kan prata med barn. Den personen var minst lika duktig på sitt område så förmiddagen var riktigt intressant och jag har lärt mig en hel del.

Efter lunch skulle vi prata om nyfödda barn på IVA och omvårdnad av sjuka nyfödda barn. Dessa föreläsningar kommer vi få ta del av i april. Kul med ett så stort område i samband med tentaskrivning. Det blir till att sätta mig in i det hemma på olika sätt.

Nästa missräkning var att vi inte fick veta tentaresultatet idag. Det ska vi få imorgon istället. En klasskamrat frågade också om termin fyras tenta kommer vara på termin fyra eller på allt som vi gått igenom under dessa fyra terminer. Om jag förstod saken rätt så kommer tentan att behandla allt. Det måste jag säga känns lite halvbeige eftersom vi redan tentat av de tre första terminerna. Så pluggångesten är total. Dock känner jag inte någon ångest direkt för examensarbetet, inte i skrivande stund i alla fall. Så med det sagt, hur har din dag varit?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Andas in, andas ut

 1. Vilken intressant förmiddag med dessa föreläsningar. Det är ju kul att vara på en föreläsning där föreläsaren kan sin sak. Lycka till med tentan, det fixar du 😊

 2. Tråkigt med en massa stress på morgonen sådär.. Det är ju inte så man vill starta sin dag.

  Är imponerad över allt plugg du håller på med. Och sen ska hålla koll på allt också. Lycka till!

 3. Kan tänka mig att det är verkligen kul att lyssna på någon som kan ämnet den pratar om. Jag har varit till radion men var där bara två timmar pga ångest. Däremot ska jag verkligen försöka vara kvar till klockan ett imorgon. Ska även ha ett indiemöte med en av handledarna.

 4. Osis med att INTE få veta resultatet av tentan. Du har ju fått vänta i flera veckor. Men du vet – väntar man på nåt gott så… Håller tummarna för att du klarade tentan.
  Kul med duktiga föreläsare som inte förlitar sig (alltför mycket) på tråkiga Powerpoint presentationer…

  1. Ja, det var verkligen osis. Men som utlovat fick jag tentasvaret dagen efter istället. Vi har verkligen haft föreläsare av blandad kvalitet så jag är glad över riktigt bra föreläsare. Det är så svårt att sitta still tycker jag så då underlättar det när det är bra föreläsare.

 5. Så sjukt jobbigt att börja dagen med stress men tur du kom i tid och vilken spännande föresläsning det lät som hon/han kunde sin sak så spännande jag hade oxå velat höra om den 🥰så många barn som mår psykiskt dåligt och självskadar sig och har ångest 😥 Lycka till med ditt pluggande.Här blir det nu Reenes brygga kram

  1. Båda föreläsningarna var grymma. Jag brukar ha lite svårt att sitta still och lyssna men inte den här gången. Låter trevligt med Renees brygga. Har aldrig sett det programmet.

Lämna ett svar